• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti’li Salman: “Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz”

AK Parti’li Salman: “Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz”
AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde sıkıntıların çözüme ulaşacağını belirterek,...

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde sıkıntıların çözüme ulaşacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız gibi güçlü bir liderimizin varlığı hepimiz için çok önemli" dedi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Çankırı'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" gerçekleştirildi. Formun açılış konuşmasını yapan AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, "İnşallah yapılan bu formumuz Çankırımız için 2018 yılında beklentilerimizin de gerçekleştirmek için hem genel merkez bazında hem bizler teşkilat bazında hayırlara vesile olur" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman gerçekleştirilen formun 81 ilde yapıldığını ve önemli olduğunu vurguladı. Salman, form kapsamında hayata geçirilmesi beklenilen projelerin önündeki engelleri daha kolay kaldıracaklarını belirterek şunları söyledi: "Bu projenin şehirlerin ekonomik beklentilerinin kapsamında bugün burada olmamız aslında tüm illerde yaptığımız çalışmanın hiç değişmeden bütün illerde standart olarak yaptığımızı göstermektedir. 81 ilde gerçekleştirilecek olan memnuniyet duyulan yatırımlar bu yatırımların hayata geçirilmesindeki önündeki engelleri tespit edip Türkiye ekonomisi üzerindeki mikro dengeleri fark etmek bizim için çok önemlidir. Her illerin sanayiden tarıma turizmden eğitime kadar fotoğrafları çekilerek geçmişte yapılan şu anda yapımı devam eden ve önümüzdeki süreçte yapılmasını istediğimiz yatırımlar gündeme alınacaktır. Halkla bire bir gerçekleştireceğimiz anketlerimiz de olacak. Bu anketler özellikle çok önemli bir seçim sürecini başlamaktayız. Türkiye'nin konumunu biliyoruz. Orta Doğu'daki gelişen siyasi oluşumları biliyoruz. Dünyanın çok hızlı değiştiğini dönüştüğünü biliyoruz. Önümüzdeki seçim bizler için çok önemli bu seçimde ekonomik göstergelerin ekonomik verilerin çok önemli bir yer teşkil edeceğini bilmekteyiz. O yüzden her ilin kendisine has dengelerini bilerek varlıklarını bilerek yer altı zenginliklerinden tutun yer üstü zenginliklerine turizmden sanayi alanlarına kadar yapılmış yapılan ve yapılacak devletten beklenilen özellikle ya da özel sektörün yapılması gereken önümüzdeki engeller nelerse burada bize tespiti yapılacaktır. AK Parti bu zamana kadar AK Parti iktidarlarının yapmış olduğu ve yapacağımız çalışmaları ilk kez Genel Merkez Ekonomik İşler Başkanlığı olarak genelde ekonominin röntgeninin çekilmesi bizler için çok önemli. Bu alacağımız bütün veriler ilimiz için Türkiyemiz için önemli olacaktır. Önümüzdeki seçimde ekonomik veriler gerçekten çok önemli. Türkiye 15 Temmuz ve önceki süreçleri hep beraber yaşadık. İnşallah bu süreçleri bir daha yaşamayız. Şu anda Türkiye'nin önüne engel konulmak istenen ekonomik sıkıntıları da hep beraber görüyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde sıkıntılarımızı görüp çözüme ulaşacağız. Cumhurbaşkanımız gibi güçlü bir liderimizin varlığı hepimiz için çok önemli."

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Yakışık da formun moderatörlüğünü yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara 5'er adet sorular yöneltilerek not kağıtlarına cevaplamaları istendi. Form sonunda Çankırı için önem arz eden projelerin ivedilikle değerlendirilmesi bekleniyor.

Bir otelde 2 ayrı oturumda yapılan foruma ayrıca, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Ticaret Borsası Başkanı Sadullah Erdem, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, diğer STK temsilcileri ve iş adamları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, Kadın Kolları Başkanı Hacer Rukiye Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Koray Erdoğan ve partililer katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim