• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

AK Parti’li Şahin’den Merkel’e sert çıkış

AK Parti’li Şahin’den Merkel’e sert çıkış
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Merkel diyor ki; "Eğer "evet" çıkarsa 16 Nisan'da halk oylamasında, Türkiye Avrupa...

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Merkel diyor ki; "Eğer "evet" çıkarsa 16 Nisan'da halk oylamasında, Türkiye Avrupa Birliği'ni (AB) unutsun." Başınıza çalın Avrupa Birliğinizi. Zaten çözülmeye başladınız" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karabük Temsilciliğinin açılışında konuşan Mehmet Ali Şahin, "Terör örgütlerinin en büyük hedefi, Türkiye'dir, Türkiye'de müspet istikamette milletin ruh köküne bağlı icraat yapan, ilerleyen hükümetlerdir ve özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan'ın bir an önce Türkiye'nin başından uzaklaşmasını açıkça temenni eden, bizimle de müttefik olduğunu belirten ülkeler var. Ama Merkel diyor ki; "Eğer "evet" çıkarsa 16 Nisan'da halk oylamasında, Türkiye Avrupa Birliğini unutsun." Başınıza çalın Avrupa Birliğinizi. Zaten çözülmeye başladınız. İngiltere ayrıldı. Göreceksiniz, diğer ülkeler de önümüzdeki süreçte ayrılma sürecine girecekler. "Efendim, Türkiye AB değerlerinden uzaklaşıyor." Hayır siz uzaklaşıyorsunuz. AB değerleri içinde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı var mı? Hep böyle dediniz. Ama şimdi siz AB değerlerine aykırı hareket ediyorsunuz. Bunu gören bizim halkımız da "bunlardan bir şey olmaz" diyor. Hz. Ömer'in anlattığı gibi, "Biz, İslam'dan önce sabahtan helvadan put yapar, akşama kadar ona tapar, sonra onları yerdik" dediği gibi bunlar da "demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü" diyorlar. Biz demokrasiyi de insan haklarını da hukukun üstünlüğünü de onlardan öğrenecek değiliz. Gün gelecek, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün ne olduğunu da bizden öğrenmek durumunda kalacaksınız. Avrupa'ya sesleniyorum. Çünkü siz helvadan put yaptınız, akşam da yediniz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim