• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Partili Şahin Tin’den 28 Şubat Mesajı

AK Partili Şahin Tin’den 28 Şubat Mesajı
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 28 Şubat sürecinde MÜSİAD Denizli Şube başkanı olarak zorlu sürece tanıklık ettiğini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 28 Şubat sürecinde MÜSİAD Denizli Şube başkanı olarak zorlu sürece tanıklık ettiğini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 28 Şubat sürecini ve bugünlere yansımasını anlattı. Dönemin MÜSİAD Denizli Şube Başkanı olan Denizli Milletvekili Şahin Tin, 28 Şubat sürecinin ülkenin tüm damarlarına alenen yapılmış post modern bir darbe olduğuna dikkat çekerek, "Tarihte sayısız planlarla milletimiz geleceğini karartmaya ve ülkemizi geriletmeye yönelik birçok adımlar atıldı. 20. yüzyılın son döneminde ise bu 28 Şubat süreciyle devam etti. 28 Şubat sürecinde yaşananlar hiçte hazmedilebilir ve kolay kabullenebilir şeyler değildi. Çünkü mesele ülkemizin geleceği ve İslam âleminin duruşunu yıkma gayretiydi. Ne kadar argüman varsa sergilendi. O dönemde MÜSİAD Denizli Şube başkanı olarak çok ciddi tehditler aldık. Ağır baskılara maruz kaldık. Savunduğumuz değerleri bırakmamız ya da mücadeleden vazgeçmemiz için her türlü sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldık. İşletmelerimizin attığı her adım takibe alındı. MÜSİAD Genel Başkanlığı yapan Erol Yarar ve Ali Bayramoğlu nezdinde tüm şube başkanları olarak bizler Devlet Güvenlik mahkemelerinde yargılandık.Bugün anlatamadığım daha birçok olayla karşı karşıya bırakıldık. Öyle ki o dönem de yaşananlara bakıldığında, ülkemiz karanlık bir sokağa çekilmek isteniyordu. Düşünün sivil toplum kuruluşlarının yaşadığı sendromlar bile kabul edilemez boyuttaydı. Bugün geriye dönüp baktığımızda 28 Şubat süreci aslında Türk demokrasisinin bir yol kazası, demokrasi faciası olarak tarihe geçti" dedi.

Türkiye'ye ayar vermek isteyenler hiçbir dönemde karşılığını bulmadığına işaret eden Milletvekili Şahin Tin, "28 Şubat, dış güçlerin Türkiye'yi çökertmek ve milletimizin inancına darbe vurmak için içerdeki elleriyle milletimizi dizayn etme gayretidir. 28 Şubat'ta siyasal İslam kimliğiyle yazılan bir senaryonun filmleri çekilmeye başlandı. İslami terör ekseninde kurulan bir komplo eşliğinde seçilen aktörlere verilen roller milletin değerleri ayaklar altına almaya çalıştı. Böylesi stratejik hazırlanan senaryoyla ve aktörleriyle hem dine darbe vurulacaktı, hem de devletimizin geleceğine uzanan mücadele yolculuğu yavaşlatılacaktı. Elbette yaşanan bu süreçte ağır kayıplarımız oldu. Ekonomimiz milyarlarca liralık zarara uğradı, özgürlüklere setler çekildi, on binlerce mağdur oluşturuldu ve hafızalara derin bir yara olarak kazındı. Allah bir daha ülkemize ve milletimize o karanlık sokakları göstermesin. Her zaman aydınlık yarınları yaşatsın ve bunun mücadelesini vermeyi bu millete nasip etsin" dedi.

Ülkenin o günleri tekrar yaşamaması için bir mücadelenin içinde olduklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, "O dönemin mağdurları bugün ülkemizin yönetim kademelerinde görev alıyorlar. O dönemin acısını çekenler olarak bir daha o günlerin yaşanmaması için gayret veriyoruz. Eğitim sistemindeki adaletsizlikten, başörtüsü özgürlüğüne, ayrımcılıkların son bulmasına ve adalet sisteminden demokrasideki eksikliklere kadar birçok alanda çok büyük yasal düzenlemeler hayata geçirdik. AK Parti'nin bugün yeni anayasa ve başkanlık sistemi demesinin temelini oluşturan unsur, 27 Mayıslara, 12 Eylüllere, 28 Şubatlara ve 17-25 Aralıklara artık bir daha teşebbüs edemesinler. Onun içindir ki bugün Türkiye için yeni anayasa ve başkanlık sistemine acil ihtiyaç var. Başkanlık sistemiyle yeni bir dönemin ışığını yakıp bu sancılı süreçlerin yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim