• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

AK Partili milletvekillerinden Van'da kardeşlik çağrısı

AK Partili milletvekillerinden Van'da kardeşlik çağrısı
AK Parti'li 30 milletvekili ve MYK kadın kolları üyelerinden oluşan 36 kişilik heyet, vatandaşlarla bir arada olmak, sıkıntılarını, taleplerini dinlemek amacıyla üzere Van'a geldi.

VAN

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, "Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Ellerimiz açık kardeşlerimize sarılmak, kucaklaşmak için buradayız" dedi. 

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati başkanlığında Van'a gelen 36 kişilik heyet, Ferit Melen Havalimanında Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve partililer tarafından karşılandı.

Van Gölü sahilindeki Edremit ilçesinde Van kahvaltısı yapan heyet adına gazetecilere açıklamada bulunan heyet başkanı Nebati, 30 milletvekili ve 6 MYK kadın kolları üyesinden oluşan heyetle Van'a geldiklerini belirterek, ziyaretlerinin çok farklı ve özel nedenlerinin olduğunu söyledi.

Heyette, 2011 yılındaki Van depreminin ardından yapılan çalışmaları görmek isteyenlerin bulunduğunu vurgulayan Nebati, depremin hemen ardından Başbakan Erdoğan'ın ve kabine üyelerinin Vanlı depremzedelerin yaralarını sarmak için kente geldiğini anımsattı.

Tüm Türkiye'nin depremin acısını yüreğinde hissettiğini ve deprem sonrasında yapılan çalışmalarla Van'da büyük değişim yaşandığını anlatan Nebati, "Başbakanımız defalarca buraya geldi. Şimdi de arkadaşlarımız depremin yaralarının nasıl sarıldığını görecekler" dedi. 

Nebati, barış sürecinin ülkeye, bölgeye ve Van'a getirdiği rahatlama ve kardeşlik duygusunu paylaşmak üzere Van'a geldiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Türkiye buna hasretti. Türkiye'de yaşayan her vatandaşımız hangi etnik yapıya bağlı olursa olsun kardeşlik hukukunun, bin yıldır devam eden hukukun nasıl olması gerektiğini gördüler. Anneler ağlamıyor, ciğerler yanmıyor, babalar için için ağlamıyor. Türkiye'nin geleceğinde kardeşliğin nasıl olduğunu hep birlikte yaşıyoruz.  30 Mart'a bir şey kalmadı. Türkiye'nin her mahallesinde bir heyecan yaşanıyor ve bu heyecan Van'da da kendini belli ediyor. Dikkat edin AK parti o kadar büyük bir gruba sahip ki yüzde 10'una bile tekabül etmeyen 30 milletvekiliyle, adeta bir partinin milletvekili sayısı kadar arkadaşımızla Van'a geldik. Burada seçimlerin nasıl olması gerektiği konusunda arkadaşlarımız kanaatlerini bildirecekler. Seçimler kardeşlik hukuku içinde, demokratik teamüllere uygun olmalı. Sandıklar konulduğu ana kadar herkesin kendini rahatça ifade edebileceği, iradesini yansıtabileceği bir süreç olmalı." 

"Van'a önem veriyoruz"

Van'da vatandaşlarla, esnafla, kanaat önderleriyle bir araya geleceklerini, istek ve taleplerini dinleyeceklerini anlatan Nebati, iki günlük ziyaretlerinin yarınki bölümünde de gruplar halinde tüm ilçelere giderek oradaki vatandaşların evlerine konuk olacaklarını ifade etti.

Nebati, AK Parti'nin bir hizmet partisi olduğunu, insanların da AK Parti belediyeciliğiyle tanışacak olmanın verdiği heyecanı yaşadığını bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Van'a önem veriyoruz. Van'ın, AK Parti hükumetlerinin çalışmalarını tasdik ettiğini görüyoruz. Van büyükşehir belediyesini ve ilçelerin büyük bir kısmını alarak AK Parti belediyelerinin hizmetleriyle Van halkını tanıştıracağız. Depremin ardından kazanılan ivmeyi geliştirmeye devam edeceğiz. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Ellerimiz açık kardeşlerimize sarılmak, kucaklaşmak için buradayız. Van'daki kardeşlerimiz de kucaklarını açmış bizleri bekliyorlar. Onların sıcaklığını hep beraber hissetmeye başladık. Buradan ayrıldığımızda, seçim bölgelerimizde Van'da kardeşliğin, dostluğun ne kadar geliştiğini insanlara aktarmış olacağız."

Parti genel merkezlerinden gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise ziyaretin Van'a, bölgeye hayır getirmesini diledi. 

AK Parti heyeti, açıklamanın ardından gruplara ayrılarak farklı bölgelerdeki esnaf ve vatandaşlarla görüşmeye başladı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim