• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

AK Partili Kumbaracı, 2015 Yılını Değerlendirdi

AK Partili Kumbaracı, 2015 Yılını Değerlendirdi
AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, 2015 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, 2015 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiği günden bu yana teşkilatçı yapısıyla dikkat çeken AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri'nin yoğunluğuyla geçen 2015 yılının Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri arasında geçen sürede bir çok ülkenin gözünün Türkiye'ye odaklandığını belirten Kumbaracı; "Geride bıraktığımız 2015 yılı, gerek dünyada yaşanan olaylar gerekse bu yılın ülkemizde genel seçimler yılı olarak geçmesi nedeniyle çok önemli bir yıl oldu. AK Parti teşkilatları olarak uykusuz günler geçirmemize, ülkemiz için tüm varlığımızı ortaya koymamıza vesile olan bu yıl, aynı zamanda dünyanın en başarılı teşkilatına sahip olduğumuzu da herkese gösterdi. 2015 yılının dönüm noktası diyebileceğimiz 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri, partimizin bir parti olmaktan ziyade siyaset ve hizmet odaklı bir okul olduğunu yine tüm dünyaya göstermiş oldu. Çünkü Dünya'nın hiç bir ülkesinde bu kadar kısa bir sürede seçmen eğilimi bu oranda değişmedi. Öyle ki bu durum siyasetbilimcilerin de dikkatinden kaçmadı. Hatta bazı uzmanlar liderlerimizi sihirbaz diye nitelendirmeye başladılar. Bu nedenle; 1 Kasım zaferi sadece AK Parti olarak değil, ülke olarakta demokrasiyi ne denli içselleştirdiğimizin bir kanıtı oldu" diye konuştu.

"SAHADAN AYRILMADIK"

Aynı yıl içerisinde iki genel seçimin yaşanmasının, teşkilatta yorgunluk yerine çalışma azmine dönüştüğünü ifade eden Kumbaracı; "2015 yılı AK Parti teşkilatının yılı diyebiliriz. İlk günkü aşkla sloganıyla yola çıkan teşkilatımız, azmini son güne kadar taşımayı başardı. Kadın kolları teşkilatı olarak Manisa'da tüm vatandaşlarımıza ulaştık, partimizi, hizmetlerimizi kadınlarımıza özellikle anlattık. Çünkü bir ailenin gönlüne girmenin en etkin yolunun kadınlarımızdan geçtiğini iyi biliyorduk. Teşkilatımızla beraber bu bilinçle hareket edip sandıklar kapatılana kadar sahadan ayrılmadık. Manisalı kadınlarımızın vakur duruşu ve özverili çalışmaları sonucunda da kentimizde vekil sayısını 4'ten 5'e çıkarmış olmanın haklı gururunu yaşadık" dedi.

"BAŞARI VARSA ORADA KADIN VARDIR"

7 Haziran Genel Seçimleri sonrası ortaya çıkan tablonun teşkilatları yıldırmadığını belirten Kumbaracı; "7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra AK Kadınlar olarak şunu çok iyi biliyorduk: Bir yerde başarı var ise orada mutlaka kadın vardır. Eğer erkeklerden iki kat daha fazla çalışmazsak, kadın üye sayısı bakımından dünyanın en büyük teşkilatının neferleri olarak bu bizler için büyük bir kayıp olurdu. Genel Merkezimizin teşkilatlara sahip çıkmasının yanı sıra, gerek Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerekse Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun kadınlara olan güveni, 1 Kasım zaferimizde önemli rol oynadı. Nasıl ki dünyada her iyi proje alıcısını mutlaka buluyorsa, büyük bir titizlikle hazırlanan seçim beyannamemizin halkta ciddi bir teveccüh ile karşılık bulacağına başından itibaren inanıyorduk" dedi.

"SÖZ VERDİK YAPIYORUZ"

AK Parti hükümetleri döneminde verilen her sözün hizmete dönüştüğünü ifade eden Kumbaracı; " 1Kasım Genel Seçimlerinden önce kadınlarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize toplumun tüm katmanlarına hitap eden beyannamemiz, nitekim günümüzde hizmetlere de dönmüş durumda. Hükümetimiz göreve gelir gelmez milletimizin özlemle beklediği hizmetleri sırayla hayata geçirmeye başladı. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde SSK ve Bağkur emeklilerimizin maaşlarına yapılan yıllık bin 200 lira seyyanen zam Meclis'te kabul edildi. Yine bir çok kesimin büyük bir özlemle beklediği asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızın yoğun çalışmaları neticesinde net bin 200 lira olarak belirlendi. Bunlara benzer bir çok hizmet art arda milletimizle buluşuyor. AK Parti olarak "söz verdik yapıyoruz" cümlesini kullanıyor olabilmenin haklı gururunu yaşıyor, milletimize hizmet etmeyi en önemli görev sayıyoruz" diye konuştu.

"YEREL SEÇİMLERE ŞİMDİDEN ÇALIŞIYORUZ"

2019 Yerel Seçimleri'nde Manisa'nın AK hizmetlerle tanışacağını ifade eden Kumbaracı; "Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı süreç, Türkiye'nin gerçek anlamda belediyecilikle tanıştığı süreçtir. Yerel yönetimlerin ülke genelinde en güçlü olduğu dönem ise bu deneyimlerin iyi aktarıldığı Ak belediyecilik dönemidir. Bugün AK Partili Büyükşehir Belediyelerinde verilen hizmetler, derslere konu olabilecek niteliktedir. Antalya örneği en somut örneklerden biridir. AK Parti öncesi ve sonrasını yaşayan vatandaşlar son kararlarını AK Parti'den yana kıldılar. Bunun gibi İstanbul, Ankara, Kayseri gibi bir çok kentimizde aynı durum söz konusudur. Manisa'mızın da aynı hizmetlerle tanışması için AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak şimdiden 2019 Yerel Seçimlerine odaklandık. Kentimizin hakkettiği hizmetleri alabileceği bir AK belediyecilik için, şimdiden var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düşüncelerle 2016 Yılı'nın ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim