• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

AK Partili Külünk’ten “Teröristler Vatandaşlıktan Çıkartılsın” Teklifi

AK Partili Külünk’ten “Teröristler Vatandaşlıktan Çıkartılsın” Teklifi
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, terörist olduğu belirlenen şahısların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılmasını ve mal varlıklarına...

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, terörist olduğu belirlenen şahısların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılmasını ve mal varlıklarına el konulmasını öngören bir yasa teklifi hazırladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılması ve mal varlıklarına el konularak, el konulan mal varlıklarının kurulacak fonda toplanıp terörle mücadele kapsamında kullanılması için "Ceza Muhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu"nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir kanun teklifi hazırladı. İnsanlık suçu olan terörün insanlığın özgürlüğünü, temel hak ve hürriyetlerini, toplumun huzurunu yok etmek istediğini belirten Metin Külünk, "Terör toplumu, milleti, devleti teslim almak istiyor. Ne teröre teslim oluruz ne de teröriste teslim oluruz. Terörizm ile mücadelede yeni anlayışlar geliştirmek durumundayız" dedi.

Özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafyada terörün bir vekalet üstlendiğini belirten Külünk, "Küresel güçlerin güç mücadelesinde terörizm artık kategorize edilir hale gelmiş, güçler kendi çıkarları doğrultusunda terörizmden beslenir hale gelmiş durumda. Hatta en iğrenç bir mesaj türü haline getirilmiş durumda" diye konuştu.

"TERÖRİST VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILSIN, MAL VARLIĞINA EL KONULSUN"

Türkiye'nin son 30 yılda terörü dünya ölçeğinde en yoğun imtihanı yaşayan ülke olduğunu kaydeden Külünk, "Terör üzerinden devletimiz ve geleceğimiz teslim alınmak isteniyor. Terör kimden gelirse gelsin, insan yaşamına kast eden, toplumun temel hak ve hürriyetlerini yok etmek isteyen saldırı kimden gelirse gelsin aynı kategoridedir. Dolayısıyla DAEŞ, PKK ve PYD arasında hiçbir fark yoktur" şeklinde konuştu.

Bu örgütlere karşı mücadelenin daha güçlü hale gelmesi gerektiğinin altını çizen Külünk, "Terörist olduğu tespit edilen şahısların vatandaşlık hakkından faydalanma lüksü yok. Sen benim hukukumu yok etmek isteyeceksin hem de benimle eşit şartlarda vatandaş olacaksın. Bunu kabul etmek mümkün değil. Terörizme bulaşmış şahısların vatandaşlıktan çıkartılması noktasında yasa faaliyeti ile Bakanlar Kurulu'nun, devletin elini güçlendirmeliyiz. El konulan mal varlıklarının terörle mücadele için kurulacak bir fonda toplanarak terörizmle mücadelede kullanılmasını öngörüyor bu yasa teklifi. Devleti, milletin iradesini teslim almak isteyen terörizm faaliyetlerinin içinde kim varsa bu kapsamda sayılması gerek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim