• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti’li Külünk: “Recep Tayyip Erdoğan Bu Yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir”

AK Parti’li Külünk: “Recep Tayyip Erdoğan Bu Yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir”
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen konferansta Türkiye'nin başkanlık sistemine neden geçilmesi gerektiğini...

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen konferansta Türkiye'nin başkanlık sistemine neden geçilmesi gerektiğini anlattı. Külünk, Türklerin tarihinde hep güçlü liderlerle sıçramalar yaptığını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan bu yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir" dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatı tarafından düzenlenen "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferansa katılan AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, parlamenter sistemi eleştirdi, başkanlık sisteminin Türkiye kazandıracağı ekonomik ve siyasi istikrarı anlattı. 1949'dan bu yana geçen 70 yıllık sürede Türkiye'nin 64 hükümet gördüğünü ifade eden Külünk, Lozan Anlaşması ile Türkiye'ye sadece fiziki sınırlar çizilmediğini, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sınırlar çizildiğini söyledi. Lozan'da "Siz bir daha bu sınırların ötesine çıkmayacaksınız" denildiğini dile getiren Külünk, parlamenter sistemin ekonomik istikrarsızlığın kapısı olduğunu savundu.

"DEMİREL VE ECEVİT "SEÇİM" DESEYDİ 12 EYLÜL DUVARINA TOSLAMAZDIK"

7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeniden seçim" diyerek ülkeyi tarihi bir eşikten aldığını anlatan Külünk "Bunu unutmayınız. Bugün anlaşılamayacak ama yarın anlaşılacak. Aynı tabloyu 12 Eylül öncesi yaşı kemale ermiş olanlar bilir. Merhum Demirel ile Merhum Ecevit eğer "seçim" deselerdi, Türkiye belki 12 Eylül duvarına toslamayacaktı" dedi.

"PARLAMENTER SİSTEMLE BİZİ UYUTTULAR VE KONTROL ETTİLER"

Parlamenter sistemin küresel faiz baronlarının Türkiye'yi kolay kontrol etmek için oluşturulan bir sistem olduğunu ifade eden Külünk şunları söyledi: "Parlamenter sistemde güçlü lider, güçlü iktidar olmadığı sürece bu halk koalisyonlara mahkumdur. 1990 ile 2002 arasındaki istikrarsızlık da küresel bir operasyondu. Parlamenter sistem Türkiye'de istikrarsızlığın kapısıdır. Parlamenter sistem Türkiye'yi kontrol etmek isteyen güçlerin, Türkiye'yi kontrol etmeyi kolaylaştırıcı sistemin adıdır. Çünkü parlamenter sistemde 1961 ve 1982 anayasası ile anayasal meşruiyet sağladıkları kurumlar eli ile sizin egemenlik hakkınızı hep gasp etmişlerdir. Parlamenter sistem ile bizi uyuttular ve kontrol ettiler. Parlamenter sistemle büyük tarihimizi güncellememizi engellediler."

"70 YILDA KÜRESEL FAİZ LOBİSİNİN CEBİNE TRİLYON DOLARLAR GİTTİ"

Son 70 yılda halkın cebinden faiz baronlarının cebine trilyon dolarlar gittiğini söyleyen Külünk, "Biz bugün dünyanın ilk 10 ülkesi içerisinde olmalıydık. Savaş gördük mü? Görmedik. Niye ilk 10'da değiliz o zaman? Almanların, Fransızların bizden çok mu üstünlüğü var? Yok. Niye ilk 10'da değiliz. İlk 10'da olmamamızın en önemli sebebi parlamenter sistem üzerinden Türkiye'nin kontrol ediliyor olmasıdır. 1949 yılından bu yana faiz, enflasyon, devalüasyon lobisi üzerinden Türkiye'nin cebinden çıkıp, küresel faiz baronlarının cebine giren para trilyon dolarlar" dedi.

"PKK VE PYD TAŞERON ÖRGÜTLERDİR"

Başkanlık sisteminin artık bir beka sorunu olduğunu dile getiren Külünk, PKK ve PYD terör örgütlerinin bu sistemin değişmesini engellemek için kullanılan taşeron örgütler olduğunu ifade etti. Külünk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Başkanlık sistemi halkın doğrudan iktidarıdır. Tarihin en kritik dönemindeyiz. Türkiye bu parlamenter sistemle gelecek yüzyıla çıkamaz. Bu beka meselesi beka. Dünya yeniden şekilleniyor. Coğrafya yeniden şekilleniyor. Önümüzdeki 100 yılda ciddi sıkıntılar yaşarız. Musul'un elimizden gidişini unutmayın. Şimdi de Kürtleri bizden kopartmak istiyorlar. Terör, Türkiye'nin sistem değişikliğini engellemek için kullanılan bir taşerondur. Asıl hedefleri Türkiye'nin sistem değişikliğidir. Konuşturtmamaktır, Turgut beye de aynısını yaptılar, hatırlayın. Turgut bey "Başkanlık sistemi" dediğinde başına dünyayı yıktılar."

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU YÜZYILIN YAVUZ SULTAN SELİMİDİR"

Türkiye'nin güçlü liderler geldiği dönemlerde tarihinde hep sıçramalar yaptığını söyleyen Külünk, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'e, II. Murat'a, Yavuz Han'a bakın. Dikkat edin, tarihimiz dahi güçlü liderliklerin olduğu dönemlerde sıçramıştır. Recep Tayyip Erdoğan bu yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir. O'nun kıymetini iyi bilin. Çok açık söylüyorum; Erdoğan'ı anlamak, gelecek 100 yılı anlamaktır. Türkiye'yi onsuz bırakmak istiyorlar. Erdoğan'sız Türkiye isteklerinin bir tek sebebi var; Türkiye'yi küçültmek. Dün Abdülhamit Han'ı Filistin ve Musul topraklarını vermediği için alaşağı ettiler. Erdoğan'ı da Kürtleri teslim etmediği için, Kürtlerle kardeşliği yüksek sesle haykırıp bu coğrafyada Kürt kardeşlerimizle beraber büyük Türkiye mücadelesi verdiği için Türkiye'yi Erdoğan'sızlaştırmak istiyorlar. Aynı Ermeni Taşnak çeteleri üzerinden Osmanlı'yı nasıl Ermenilerle karşı karşıya getirdilerse, Şimdi de PKK, PYD terör örgütü üzerinden Kürt kardeşlerimizi Türkiye ile karşı karşıya getirmek istediler ama kadim dostumuz olan Müslüman Kürt kardeşlerimiz bu oyuna gelmedi. Türkiye ile yollarına devam etme kararlılığını ortaya koydular. Bütün bu gelişmeleri karşılayacak sistem değişikliğine mecburuz."

Konferansa Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, STK temsilcileri, parti yöneticileri ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Külünk'e konferansın ardından STK temsilcileri ve yerel yöneticiler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

AK Parti’li Külünk: “Recep Tayyip Erdoğan Bu Yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir”

AK Parti’li Külünk: “Recep Tayyip Erdoğan Bu Yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir”

AK Parti’li Külünk: “Recep Tayyip Erdoğan Bu Yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim