• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

AK Parti’li Kadınlardan Diyarbakır Ziyareti

AK Parti’li Kadınlardan Diyarbakır Ziyareti
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Kesin önderliğindeki 16 kişilik kadın heyeti Diyarbakır'ı ziyaret etti.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Kesin önderliğindeki 16 kişilik kadın heyeti Diyarbakır'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Keskin, "Biliyoruz ki barış ve huzur kadın ile gelir. Kadınların dayanışmasıyla bu sıkıntılı sürecin kısa zamanda bitmesini arzu ediyoruz. Bizler Kürt kadınlarının ağlamalarını, ağıtlarını değil, zılgıtlarını, halaylarını görmek istiyoruz" dedi.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve 16 kişilik kadın heyeti, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican öncülüğünde sürdürülen "Gün kardeşlik günüdür" kampanyası kapsamında Diyarbakır'a gitti. Ziyaret sonrası AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında yönetimi ile basın toplantısı düzenleyen Keskin, "Sorunları yerinde görmek, çatışmalardan etkilenenleri dinlemek, kardeşlerimize yalnız olmadıklarını, yanlarından olduğumuzu hissettirmek için oraya gittik. Oradaki insanların "Batı bize duyarsız" algısının ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.Kardeşlerimizi bizatihi ziyaret ettik,dertleştik. Sorunlarına ortak olacağımızı, yanlarında olduğumuzu dile getirdik. Biliyoruz ki barış ve huzur kadın ile gelir. Kadınların dayanışmasıyla bu sıkıntılı sürecin kısa zamanda bitmesini arzu ediyoruz. Bizler Kürt kadınlarının ağlamalarını, ağıtlarını değil, zılgıtlarını, halaylarını görmek istiyoruz" diye konuştu.

"ARTIK BEZMİŞLER"

Keskin sözlerine şöyle devam etti: "Şunu gördük ki devletimiz her anlamda Sur mağdurlarının yanında. Kaymakamlık aracığılyla ihtiyaç sahiplerine gıda, erzak yardımı yapılıyor. Bunun dışında diğer illerdeki teşkilatlardan gelen yardımlar da söz konusu. Devletin maddi manevi her şekilde mağdurların yanında olduğunu gördük. Evleri zarar gören aileler otellere yerleştirilmiş. Halk bu işin sorumluların kimler olduğunu farkında. Bir an önce eski, güzel günlere kavuşmayı arzu ediyor. Artık bezmişler, sıkılmışlar."

"DİYARBAKIR'IN BÜTÜNÜNDE SIKINTI YOK"

Diyarbakır'ın bütününde bir sıkıntı olmadığını belirten Keskin, "Sadece Sur ve Bağlar ilçesinde çatışmalar yoğun bir biçimde sürüyor.Bunun dışında günlük hayat devam ediyor. Basından görüldüğü gibi orada büyük bir savaş ortamı yok. Çok güzel turistik yerleri olan Sur'da yaşananlar bizi üzdü. İnşallah ileride daha güzel günlerde tekrar oraya gitmenin ümidi içindeyiz" dedi.

"HDP'Lİ YÖNETİCİLER LÜKS EVLERDE OTURUYORLAR"

HDP'nin üst düzey yöneticilerini oturdukları lüks evleri de gördüklerini kaydeden Keskin şunları söyledi: "Kendileri orada otururken mağdur ailelerin çocuklarını savaşa sürüklediklerini görmek bizi çok üzdü. İki farklı hayat var. Bu işin sorumluları belli. Halk da bunu görmüş. Biliyoruz ki barış ve huzur kadın ile gelir. Bu işten en çok zarar gören kişiler kadınlar ve çocuklar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim