• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

AK Partili Kadın Milletvekili Enç’ten Kılıçdaroğlu’na Sert Tepki:

AK Partili Kadın Milletvekili Enç’ten Kılıçdaroğlu’na Sert Tepki:
AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na,...

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında sarfettiği sözler nedeniyle sert tepki gösterdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na sarfettiği cümlelere sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını duyduğu zaman kulaklarına inanamadığını, bir de Atatürk'ün kurduğu parti diye övündüklerini söyleyen Enç, "Kınamanın dışında utanç duyuyorum. Bu sözleri söyleyen kişiyle aynı mecliste siyaset yapmaktan, aynı ülkede nefes almaktan utanç duyuyorum. Bu sözlerin bir genel başkan tarafından, bir siyasi, bir rol model olarak görülen kişi tarafından söyleniyor olmasını aklım almıyor. Çok büyük edepsizlik ve hadsizlik olarak görüyorum. Ben özür dilemesine inanmıyorum. Özür dilese de bir şey değişmeyecek. Çünkü bilinçaltları sürekli kaynayan, fokurdayan bir kazan gibi. Kadını gördükleri nokta aslında CHP zihniyetinin su yüzüne çıkmış hali. Bu şekilde düşündüklerini kendi genel başkanlarının ağzından ne yazık ki tekrar duymuş olduk. Özür dileyecek ya da dilemeyecek. Ben hiç o taraflarına bakmıyorum. Sayın bakanımız gereken yasal işlemleri mutlaka başlatacaktır" dedi.

"ŞAPKAYI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNSÜN"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin çok kötü ve kabul edilemez olduğunu ifade eden Enç, "Kılıçdaroğlu şapkasını önüne koyup biraz düşünmesi gerekiyor. CHP liderinin yaptığı bir değil, iki değil, son da olmayacak. Biz hep şunu iddia ediyoruz. Türkiye'de bir iktidar problemi yok. Muhalefet problemi var. Muhalefetin başında sizin de gördüğünüz üzere edep yoksunu, akıl fukarası bir şahsiyet var. Kadın olmanın ötesinde bir milletvekili olarak da, bir siyasi olarak da utanç verici buluyorum bunu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ramazanoğlu ile ilgili çok fazla spekülasyon yapıldı. Sözleri cımbızlanarak çarpıtıldı. Bir vakıf üzerinden istifaya kadar götürülmek istendi. İşte bunların bilinçaltını görmüş olduk. Asıl problem bunlardan kaynaklıyor. Herkesi kendileri gibi biliyorlar" diye konuştu.

KADIN ÖRGÜTLERİNE SESLENDİ

Kadın STK'lara ve kadın örgütlerine seslenen Enç, "Kadın STK'larımız ve kadın örgütlerimiz lütfen bunun üstünü kapatmasınlar ve seslerini çıkarsınlar. Şunu da merak ediyorum. Kılıçdaroğlu bir kadının yüzüne baktığı zaman ne düşünecek? Bu cümleler aklına gelecek mi? Yani bu çok ağır cümleler. Kadınların yüzüne nasıl bakacak bunu da sormak istiyorum kendisine" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim