• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili İnceöz: “Terör Ve Teröristle Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek”

AK Partili İnceöz: “Terör Ve Teröristle Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Ülkemizin geleceğine silah doğrultanlara karşı mücadelemiz sonuna kadar, terör unsurları...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "Ülkemizin geleceğine silah doğrultanlara karşı mücadelemiz sonuna kadar, terör unsurları ülke topraklarımızı terk edene kadar kararlı bir şekilde devam edecek" dedi.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Devlet Hastanesi ve Sammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde incelemelerde bulunan İnceöz, yaptığı açıklamalarda terör, paralel ve dokunulmazlık olaylarını değerlendirdi. İnceöz, "Ülkemiz biliyorsunuz son 40 yıldır PKK terör örgütü ile mücadele etmekte. Ama bu son dönemde, 7 Haziran seçimlerinden sonra, 20 Temmuz'dan itibaren Türkiye genelinde terör konusunda çok ciddi bir tırmanış oldu ve bugün çok haklı, meşru müdafaa ile ülkemizin birlik ve beraberliğini, milletimizin birlik ve beraberliğini, istikbaline silah doğrultanlara karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Ülkemizin tüm topraklarında hakim olması, her bölgedeki vatandaşımızın da aynı kazanılmış tüm haklarını kullanabilmesi adına onlara silah doğrultan, ülkemizin geleceğine silah doğrultanlara karşı mücadelemiz sonuna kadar, terör unsurları ülke topraklarımızı terk edene kadar kararlı bir şekilde devam edecek" diye konuştu.

Paralel yapı operasyonlarına değinen AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Biz bir tarafı görmezden gelerek bugün terör örgütüne karşı ne yazık ki teröristlere karşı terörist diyemeyen, ülkemin insanlarının açıklamaları karşısında duyduğum üzüntüyü de ben sizlerle paylaşmak istiyorum. Elinde silah varsa ülkenin istikbaline, istiklaline, aziz milletimizin geleceğine, 78 milyonun kardeşliğine eğer bu silahı doğrultuyorsa, hendekler açıyorsa, oradaki seçilmişler o bölge insanımızın değil teröristlerin, terör örgütünün sözcüsü oluyorsa elbette ki Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye Cumhuriyeti kadim bir devlet ve bugün iktidar olan hükümetimiz de bu sorumluluğu, oradaki her bir vatandaşın hakkını savunma sorumluluğu içinde. Ülkemizin geleceğini koruma, muhafaza etme, birlik ve beraberliğini muhafaza etme sorumluluğu içerisinde. Her hukuk devletini, her normal bir devletin alması gereken tedbirler ve bu mücadelenin içerisinde. Bu eli kanlı terör örgütleri ile mücadelemizin içerisine bir de devlet içerisinde, devletin kurumları içerisinde ve devlete yan, paralel dediğimiz bir çeteyle de karşı karşıya olduğumuzu ne yazık ki gördük. Mücadelemize kiminin elinde kalem, kiminin elinde başka argümanların olduğu bir terör örgütü ile de bugün mücadelemizi sürdürmekteyiz. Aksaray'ımızda da paralel yapıyla, paralel çeteyle, paralel devlet yapılanması ile ilgili çok önemli gelişmeler var. Geçtiğimiz hafta itibari ile operasyonlar yapılmıştı. Bilinsin ki, kim ülkemizin istikbalini ve istiklaline, bunun elinde kalem olur, silah olur, kim bununla ilgili mücadele içerisine girerse, devlet yapılanması diye bir yan devlet kurmaya kalkarsa onlarla da inşallah tüm paralel mensupları, suça bulaşmış tüm çete mensupları ülkemizin kurumlarından ayıklanana kadar paralel yapı ile de mücadelemiz sonuna kadar sürecektir" şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIKLARIN YARGI YOLU AÇILACAK

Dokunulmazlıklar ile ilgili de bir açıklama yapan İnceöz, şunları kaydetti:

"Son dönemde HDP'li milletvekillerinin terör ve teröristlere destek verir şekilde bazı girişimleri oldu. Bunlarla ilgili dokunulmazlıklar gündeme geldi. Mevcut Anayasa'daki dokunulmazlık, 83'üncü maddedeki düzenlenen dokunulmazlıkla ilgili kısmı değil, gelin bununla ilgili hep beraber bir değişiklik yapalım dedik. Tüm partilere hodri meydan diyerek teklifimizi sunduk. Tüm partilerin AK Parti dosyalarında da bir şey mi var gibi konuşmalarına karşın biz hodri meydan dedik. Bu hodri meydana kimin ne diyeceğini, kimin ne cevap vereceğini biz 316 milletvekilimizle beraber eksiksiz bir şekilde verdiğimiz değişiklik teklifimizde oylamalar sırasında hep birlikte göreceğiz milletvekillerinin hangi yönde oy kullandığını. Tabii buradan geçerse hızlı bir şekilde fezlekeler anayasa komisyonunda işte görüşmeler çok süratli bir şekilde yapıldıktan sonra aşağıda bunların hızlı oylaması yapılacak ve çok kısa süre içerisinde dokunulmazlıklar konusunda yargıya intikal edecek şekilde dosyaların yolu açılmış olacak. Onun için süreç önümüzdeki dönem içerisinde bu şekilde işleyecek ve dokunulmazlıklarla ilgili herkesin tavrını, bütün milletvekillerinin tavrını net olarak görmüş olacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim