• BIST 9530.47
  • Altın 2473.787
  • Dolar 32.4746
  • Euro 34.7629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

AK Partili İnceöz Gündemi Değerlendirdi

AK Partili İnceöz Gündemi Değerlendirdi
AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, terör örgütü PKK ile yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek, "Türkiye'yi...

AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, terör örgütü PKK ile yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek, "Türkiye'yi kimsenin ameliyat etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Aksaray sokaklarında esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada terörle mücadeleyi anlattı.

Türkiye'de terörle mücadelenin dün veya 10 yıl önce başlamadığına dikkat çeken İnceöz, şöyle konuştu: "HDP, yoğun bir şekilde meclisi kilitleme gayreti içerisinde. Bugün HDP vekillerinin o bölgeden seçilip gelmiş olan milletvekillerinin aynı bölgelerde bizimle birlikte milletvekillerimiz var. Bunlar sadece terörün sözcülüğünü yapmak, parlamento kürsüsünü, milletimizin kürsüsünü, terörün sözcülüğünü yapmak adına kullanmakta. Bu konuda böyle yasal faaliyetleri yaparken bununla ilgili de çok ciddi mücadele ediyoruz. Bu sadece parlamentoda verdiğimiz mücadele. Bununla beraber biliyorsunuz 20 Temmuz'dan itibaren ülkemizde terör eylemlerinin artırılması, hükümetin kurulamamasını fırsat bilen şer güçlerin, şer ittifakın inanılmaz şekilde Türkiye üzerinde oynadıkları oyuna, işbirliğine de hep beraber tanıklık ediyoruz. Ama biz o süreçte de şunu bahane etmedik. Hükümet kuruldu mu kurulmadı mı, seçim hükümeti mi demeden terörle mücadele konusunda 20 Temmuz'dan itibaren almış olduğumuz kararları haklı bir şekilde yerine getirmekte ve sonuna kadar da bu mücadeleyi sürdürme kararlılığındayız."

Doğu ve güneydoğuda, bugün sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ilçelerimizde polisimizin, askerimizin, kararlılıkla sürdürmüş olduğu mücadelede yanlarında olduğunu belirten İnceöz, sözlerine şöyle devam etti:

"Yine canlarını siper edip oradaki sivil vatandaşlarımızın can kaybını engellemek adına kendi canını ortaya koyup bu mücadelede, terörle mücadele konusunda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Asker ve jandarmamıza, sivil halkımıza dualarımızla buradan gönülden destek olduğumuzu söylemek istiyorum. Bugün orada ciddi bir mücadele sürdürülmekte. Bugün mücadelenin uzun sürmesinin bir tek sebebi var. Orada sokağa çıkma yasaklarının konulmasının bir tek nedeni var. Sivil vatandaş kayıplarının en aza indirgenmesi. Tabii ki gönül arzu eder ki sıfır olsun. Ama bugün orada HDP milletvekillerinin gelip mecliste söyledikleri şeylerin hiç birisi gerçeği yansıtmamaktadır. Orada ne askerimiz, ne polisimiz hiçbir şekilde bu mücadele sürerken sivil vatandaşlarımızın can kaybı olmasın diye kendi canlarını ortaya koyup, bedenlerini sivil vatandaşlarımıza kalkan yaparak ilmik ilmik bu mücadeleyi veriyorlar. Bugün orada açılan hendekler, hendek demiyoruz, tekrar söylüyorum, çukurlar aslında ülkeye ne vaat ettiklerini gösteriyor. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Doğu ve güneydoğuda Aksaray gibi, Ankara gibi, batıdaki illerimiz gibi, ilçelerimiz gibi, oradaki vatandaşlarımız hak ve özgürlüklerini kullanma noktasında buralarla aynı olana kadar bu mücadele kararlılıkla sürecek."

TERÖRÜN HEDEFİNDE İNSANLIK VARDIR

İnceöz, burada tüm insanların dilinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir taraftan parlamentoda sürdürmüş olduğumuz mücadele. Neredeyse kıran kırana bir mücadele sürdürüyoruz. Bir taraftan sahada askerimizin, polisimizin sürdürdüğü mücadele ama bir taraftan da geçen hafta bizlerin de katıldığı doğu ve güneydoğu milletvekillerimizle gerçekleştirdiğimiz, ondan önceki gün Sayın Başbakanımızın doğu ve güneydoğudaki STK temsilcilerimizle, kanaat önderleriyle gerçekleştirmiş oldukları toplantılarda oradaki vatandaşımızla birlikte bir yol haritası belirleyebilmek, önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğimizin alt yapı çalışmalarıdır ki, bugün Mardin'de açıklanacak olan 100 maddelik eylem planı önümüzde. Aşağı yukarı 300 maddelik bir eylem planından bahsediyorum ama bir kısmı bugün açıklanacak. Bu yol haritası ile beraber de oradaki halkımızla beraber bu mücadele de sonuna kadar kararlı bir şekilde gideceğiz. Ta ki, terör örgütü mensupları silahlarını bırakana kadar. Silahlarını betona gömene kadar, silahlı unsurlar bu ülkeyi terk edene kadar. Bu ülke terörle mücadeleye dün başlamış değil. 10 yıl önce de bu mücadele başlamış değil."

Kırk yıldır Türkiye'nin bir terör sorunu olduğunu belirten İnceöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın sadece terör sorunu vardır. Mücadele terörledir. Yani, Kürdün, Türkün, din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin kardeş olduğu ve kardeşlik hukukunun her geçen gün perçinlendiği bir ülkede, 780 bin kilometrekarede Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz. Bugün terör örgütü PKK, KCK, YPG, hangi yapılanma olursa olsun DEAŞ da dahil her birisi terör örgütüdür. Her birinin hedefinde insanlık vardır. PKK ve türevleri terör örgütünün hedefinde de Türkiye vardır. Türkiye'yi bölebilme gayesi, Türk ve Kürt arasında bir kavga çıkarabilme gayesi içerisindedir. Açılan o çukurlarda bunun içindir. Biz ne çukur siyasetine, ne çukur terörüne, ne de teröre asla müsaade etmeyeceğiz. Bu mücadelemiz her alanda da kararlılıkla sürecek arkadaşlar. Burada her birimizin dili çok önemli. Dilimiz birleştirici ve kardeşlik dili olmalı. Bunun gayreti içerisindeyiz. Ülkemizi Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlık döneminde de, bugün de söylediği gibi, bu ülke üzerinde, bu topraklar üzerinde neye mal olursa olsun kimsenin ameliyat yapmasına asla ve kat'a müsaade etmeyeceğiz."

AK Partili İnceöz Gündemi Değerlendirdi

AK Partili İnceöz Gündemi Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim