• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

AK Partili İnceöz, Afrin operasyonu ve Kuzey Irak operasyonu sinyalini değerlendirdi

AK Partili İnceöz, Afrin operasyonu ve Kuzey Irak operasyonu sinyalini değerlendirdi
Afrin operasyonunu değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, bunun Türkiye'nin meşru bir hakkı olduğunu söyledi.

Afrin operasyonunu değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, bunun Türkiye'nin meşru bir hakkı olduğunu söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak ve ziyaretler için Aksaray'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Afrin operasyonunu ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kuzey Irak operasyonu açıklamasını değerlendirdi. İl Sağlık Müdürlüğü ziyaretinde açıklama yapan İnceöz, "Afrin'de operasyonlar devam ediyor biliyorsunuz ve Allah yar ve yardımcıları olsun oradaki askerlerimizin, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza ÖSO ile beraber ciddi bir mücadele devam etmekte. Allah'ın izniyle şunu özellikle belirtmek istiyoruz ki, operasyon başladığı andan itibaren hep şunu söyledik. Bu Türkiye'nin meşru bir hakkı. Aynı zamanda kendi güvenliğini sağlamak, sınır güvenliğini sağlamakla beraber yaklaşık 40 yıldır PKK ile mücadele eden bir ülke olarak özellikle bugün PKK, PYD, YPG, orada bulunan DEAŞ gibi terör örgütleri ve FETÖ ile mücadelesini sürdürürken bunu sadece ülkemiz sınırları içerisinde, güney sınırlarımız içerisinde bir güvenlik tehdidi oluşmuştu" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kuzey Irak operasyonu sinyalini değerlendiren İnceöz, "Dışişleri Bakanlığının bununla ilgili bir açıklaması oldu biliyorsunuz. Bu şunu göstermektedir, biraz evvel söylemiş olduğum çerçeve içerisinde aslında terör örgütleri nerede olursa olsun bu bölgede, bu coğrafyada terör örgütlerinin oluşturdukları huzursuzluk, kaos ortamından aslında bölge için hem Irak'ta hem Suriye'de yaşananlara baktığımızda son zamanda temizlenmesi konusunda ve bugün 3,5 milyon ülkemizde Suriyeli yaşıyor. Avrupa biliyorsunuz onların botlarını batırmak dahil, duvarlar örmek, tel örgüler örmek dahil ki ihsan hakları imtihanından kalmış ülkeler olarak onların tavırlarını dünya olarak net olarak görmekteyiz. Ancak dünya kendi ikiyüzlülüğünden, kendi maskelerinden henüz kurtulabilmiş değil. Bu konuda samimi değil. Her zaman kendi menfaatlerini ön plana çıkarmak suretiyle bir terör örgütünü bir başka terör örgütünü yok etmede taşeron olarak, bunu DEAŞ örneğinde çok net gördük, bugün DEAŞ'tan salınan aşağı yukarı son rakamlar içerisinde 400 tane tutuklunun nasıl YPG, PYD cephesinde mücadele vermeleri konusunda, şartlı salıverdiklerini görmekteyiz. Dolayısıyla o iki yüzlülükten kurtulmadığı sürece Türkiye'nin buradaki tavrı, duruşu herhangi bir değişme olmaksızın devam etmekte. Dolayısıyla Dışişleri Bakanının sinyalini verdiği Irak operasyonları da bu çerçevede bütüncül bir yaklaşımın bir parçası olarak gelen açıklamalardır. Önümüzdeki günlerde de süreci hep beraber takip edeceğiz" dedi.

İnceöz, daha sonra sağlık alanında Aksaray'daki çalışmalar hakkında bilgiler alarak hastanede yatan hastaları ve hastane personelini ziyaret etti. Programa AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Sağlık İl Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, hastane başhekimi ve çok sayıda personel katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim