• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AK Partili Heyet Şırnak’ta

AK Partili Heyet Şırnak’ta
AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, "Kürt kanı dökmekten vazgeçin. Kim size lojistik destek veriyorsa, kim size uluslararası arenada destek veriyorsa...

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, "Kürt kanı dökmekten vazgeçin. Kim size lojistik destek veriyorsa, kim size uluslararası arenada destek veriyorsa bombalarınızı size emir verenlerin evinde patlatın" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevlendirilen AK Parti İstanbul Milletvekilleri Nurettin Nebati ve Ravza Kavakçı ile Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldikleri Şırnak'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi. Heyet, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Nebati, zor günlerin geçeceğini belirterek, "Şırnak Bizim, Cizre, Silopi, Uludere bizim. Van da, Urfa da, Ankara da bizim. Saraybosna'da bize dua eden Bosna Hersek bizim. Filistin'de sesimizi duyan Gazze de, Kudüs de bizim. Biz her yerdeyiz ve her yerde olmaya devam edeceğiz. Zor günler gelir geçer. Ama tarih içerisinde cesur olanlar, iyi olanlar, ailesini düşünenler, memleketini düşünenler, ülkesini düşünenler hayır ile yad edilecekler. Bu yüzyılın sonunda sizlerde hayırla yad edileceklerdensiniz" dedi.

1990'lı yıllarda buralarda beyaz Toros ile dolaşıp, faili meçhul cinayetler işleyenlerin partileri kapattığını anlatan Nebati, "Bize de, size de eziyet ettiler. Ama 1000 yıl sürecek dedikleri azapları 3 Kasım 2002 tarihinde milletin iradesi ile bir anda tepe taklak oldu. Unutuyoruz kardeşlerim, "Şu olağanüstü hal kalksa, DGM'ler kalksa, hapishanede çocuğumla Kürtçe konuşa bilsem, eşimle Kürtçe iletişim kurabilsem, arada da ismimi istediğim gibi koysam, nüfus cüzdanına da çocuğumun ismini istediğim gibi koysam" deniliyordu. Şimdi uçaklar, yollar, başörtülü milletvekilleri, başörtülü bakanlar ve "Ben Kürdüm kardeşim var mı bir diyeceğin?" diyebilecek cesarete sahip Kürt kardeşlerimiz var. "Ben bir Müslümanım, başımı da örterim, sakalımı da bırakırım, başı açık yürürüm diyen" Müslümanlar. Yıllar sonra "Ben Aleviyim" diyen, Tuncelili değil Dersimli Aleviler var" diye konuştu.

"HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ?"

Çözüm sürecinin bir ülke için devletin yapabileceği en zor işlerden biri olduğunu kaydeden Nebati, "Önce demokratik açılım, milli birlik ve kardeşlik süreci, ardından da yıllarca insanların öldüğü şehitlerin geldiği coğrafyada çözüm süreci. Çözüm sürecinde 25 milletvekili arkadaşımla buraya geldiğimizde, barışın sembolü beyaz güvercinlerle karşılandık, halay çektik. Kürtçe dışında dil bilmeyen kadınlarımız zılgıt çekti. Kobani olaylarında tüm ülkeyi ayağa kaldırıp 52 insanın ölmesine sebep olanlara rağmen, çözüm süreci, çözüm süreci dedik. Bu ülke ölümü hak etmiyor, bombayı hak etmiyor diyerek, adeta dişlerini sıkan bir devlet. Ama ne oldu. Birilerinin maşası olanlar, kendi halklarının adına değil kendi milletinin kıblesine doğru yapacakları işleri değil, kendisine farklı kıble edinenlerin, kendisinin sırtını farklı yerlere dayayanların adeta oyun alanlarına dönüştürüldü. Cizre'de insanlar öldü. Cizre'de bombalar patladı. Cizre'de şehitler verdik. Cizre'de insanlar evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Evlerini terk etmek zorunda kalanlar kimler? Bu coğrafyada yaşayan Kürtler. Bu coğrafyadaki Kürtler adına hak iddia edip hendekleri kazanalar, çukurları kazanlar kimler. Kim Kürt'ün hakkını koruyor. Kim Kürtlerin sorumluluğunu yerine getiriyor. O çukuru kazanlar, o çukura bombaları koyanlar, o bebek beşiklerine bombalı tuzakları koyanlar hiç mi bakıp, havaalanının üstünde yazan Şerafettin Elçi yazısından utanç duymadılar. Evladını yitirmiş Kürt babalarından hiç mi gocunmadılar? Yanlarındaki Suriye'de kimliklerini pasaportlarını alamayan, kendilerini ifade edemeyen Kürtlerden hiç mi utanmadılar? Irak'taki, İran'daki Kürtlerden hiç mi bir şey algılamadılar. İstanbul'da Türk ile evlenmiş, Konya'da Isparta'da Yörük ile nikah kıymış, Urfa'daki Arap ile eş olmuş anne olmuş Kürtlerden hiç mi utanmadılar? Beyaz Torosların dolaşıp bir gece vakti, bir evden birisini alıp götürünce, "Gelmeyeceğini biliyorum hiç olmazsa cesedini nereye gömüyorsunuz" diyen annelerden hiç mi utanmadılar. Kimin adına çukur açıyorsunuz, kimin adına bomba patlatıyorsunuz? Allah'ı ve buradakileri şahit tutarım ki sizler Kürtler adına iş yapmıyorsunuz. Yeter artık düşün yakalarından 10 yıllardır çektikleri acılar yeter. Kürtleri rahat bırakın. Biz memleketimizde mutluyuz. Biz umutla geleceğe bakıyoruz. Biz bu ülkenin bir ferdiyiz. Gidin kim size talimat veriyorsa, talimat verdikleri yerlerde bombalarınızı patlatın. Kürt kanı dökmekten vazgeçin. Kim size lojistik destek veriyorsa, kim size uluslararası arena da destek veriyorsa, bombalarınızı gelip Kürtlerin başında patlatmayın, size emir verenlerin evinde patlatın. Onlar rahat yuvalarında, güzel mekanlarda yaşamını devam edecekler benim buradaki Kürt kardeşim onun bombalarıyla ölecek. Yok öyle yağma. Biz eski Türkiye değiliz biz yeni Tükiye'yiz. Biz dostumuzu, düşmanlarımızı iyi tanıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Heyet daha sonra Şırnak Valiliği'ne geçip, burada Vali Ali İhsan Su ile görüştükten sonra, kentten ayrıldı.

AK Partili Heyet Şırnak’ta

AK Partili Heyet Şırnak’ta

AK Partili Heyet Şırnak’ta

AK Partili Heyet Şırnak’ta

AK Partili Heyet Şırnak’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim