• BIST 9767.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AK Partili Gündoğdu: “Demirtaş O Kirli Ağzını Açmasın”

AK Partili Gündoğdu: “Demirtaş O Kirli Ağzını Açmasın”
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, HDP Genel Başkanı SBelahattin Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Demirtaş...

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, HDP Genel Başkanı SBelahattin Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Demirtaş o kirli ağzını açmasın" dedi.

Gündoğdu, katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. Metin Gündoğdu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alarak "Zalim Başbakan" şeklinde açıklamalarda bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "İki kardeş halkı düşman etmeye çalışan Selahattin Demirtaş o kirli ağzı ile 78 milyonun Başbakanı'na hakaret edemez" dedi.

"DEMİRTAŞ'IN DA DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, bu açıklamalarından dolayı Demirtaş'a sert tepki göstererek, "Demirtaş, o kirli ağzı ile bu ülkenin seçimle göreve gelmiş olan Başbakanı'na bu sözleri edemez. Ağıza alınmayacak ithamlarda bulunan bu kişi, milleti birbirine düşürmek için kışkırtmaya çalışıyor. Bu çaba içinde olan birinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi gereklidir. Bir medeniyetin çocukları olan, Anadolu'yu birlikte yurt edinmiş, kız alıp kız vermiş, Türk ve Kürt halklarını birbirine düşman etmeye çalışan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın acilen dokunulmazlığı kaldırılmalıdır ve cezaevine gönderilmelidir. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve Başbakanı'na kimse hakaret etme hakkına sahip değildir. Bugün farklı isimler Cumhurbaşkanı veya Başbakan olsaydı ben aynı duruşu, kararlılığı ve tepkiyi gösterirdim. Çünkü Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 78 milyonun temsilcileridir" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİN RUHUNA İHANET ETMEYİZ"

Terör örgütünü bitirme konusunda Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde görülmediği kadar büyük bir kararlılık gösterildiğini belirten Metin Gündoğdu "Son dönemde kürsüden konuşan HDP'li milletvekilleri adeta yalvarıyorlar. Tekrar masaya dönmeyi istiyorlar. Ama bu asla olmayacak. Bölgede şehitler verdik, o şehitlerimizin ruhuna hiçbir zaman ihanet etmeyeceğiz. PKK terör örgütü Türkiye'nin gündeminden kaldırılana kadar devlet bu konunun üzerine gidecek. Bu konu önümüzden kalktığında Türkiye daha güçlü, daha dirayetli bir hale gelecek, Orta Asya coğrafyasının ve dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

"HDP'LİLER YARGILANMALI"

Metin Gündoğdu "Her dönem İngiltere veya İspanya örnekleri verilir ve terör probleminin çözümünde model olarak anlatılır. Bu noktada bir örnek vermek istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda İspanya'da, terör örgütü ETA'yı sosyal medya hesabı üzerinden öven birine mahkeme 1 yıl hapis cezası verdi. Türkiye'de ise bırakın bunu, terör örgütüne kendi aracı ile silah taşıyan bir milletvekilinin veya onlarca kişiyi katletmiş bir canlı bombanın taziyesine giden bir milletvekilinin dokunulmazlığı henüz kaldırılmadı. Ama inşallah hem dokunulmazlıkları kalkacak hem de tutuklu yargılanmalılar" şeklinde konuştu.

"KÜRT DEĞİL, PKK SORUNU VARDIR"

Halkın HDP'nin kutuplaştırıcı siyasetine alet olmadığını ve devlete güvendiğini vurgulayan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti: "O bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizle asla bir problemimiz yok. Bu meselenin adı "Kürt Sorunu" değil, bunun adı PKK terör örgütü meselesidir. HDP'liler TBMM çatısı altında sabahtan akşama kadar "Siviller ölüyor" çığırtkanlığı yapıyorlar. Orada PKK militanları öldürülüyor. Bunu vatandaşlarımız da net bir şekilde görüyor.Bölge halkı başta olmak üzere herkes dönen bu oyunun farkında. O yüzden karanlık çağrılarına halktan destek alamıyorlar. Halk sokağa inmiyor, halk devletin yanında, halk kardeşliğin yanında. Bu kardeşliği tesis edecek olan iktidar ne CHP, ne MHP ne de HDP'dir. Kardeşliği AK Parti iktidarı sağlayacaktır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim