• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili gençlerden BM mesajı:

AK Partili gençlerden BM mesajı:
Birleşmiş Milletler'in (BM) kuruluşunun 71. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları tarafından AHP meydanında düzenlenen basın toplantısında...

Birleşmiş Milletler'in (BM) kuruluşunun 71. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları tarafından AHP meydanında düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözüne dikkat çekilerek destek verildi.

Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa meydanında toplanan Ak Parti Gençlik kollarına bağlı üyeler Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 71.yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı Ömer Marmaralı, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 71. yıl günü münasebetiyle bir araya geldiklerini belirterek, "Dünya'nın iki kutuplu olduğu savaşların insanları ölüme sürüklediği bir dönemde dünya barışının tesis edilmesi ve ülkelerin kendilerini daha güvende hissetmeleri için bundan 71 yıl önce kurulan uluslar arası bir örgütün kuruluş günü vesilesi ile toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Marmaralı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konseyinin 5 daimi ve 15 geçici üye ile yönetilemeyeceğini belirterek, "Bu şekilde BM güvenlik konseyi olamaz. BM güvenlik konseyinde 20 ülke olacaksa bunlar daimi olmalıdır. Tüm dünya ülkeleri burada yerini almalıdır. Adalet ancak böyle tesis edilir" şeklinde konuştu.

AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı Ömer Marmaralı açıklamasının devamında şunları söyledi: "Dünya'da barışın ve adaletin tesis edilmesi amacıyla bir araya gelen devletler sayısı yıllar yılı artarak devam etmiştir. Bugün ülkemizin de içinde bulunduğu Birleşmiş Milletlere üye devlet sayısı 193'tür. Ancak devletleri ilgilendirecek kararların alınmasında söz hakkı sadece 5 ülkenin iki dudağı arasına bırakılmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi; ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin olmak üzere 5 daimi üye ülkeden oluşmaktadır. Bu daimi üye ülkeler ne yazık ki dünya silah ticaretinin de başında gelmektedir. Bunun yanında Batı'nın ikircikli tavrı karşısında sessiz kalan uluslararası örgüt olan BM'in, DAEŞ, PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerinin yaptığı zulümleri görmezden gelerek ABD'nin bu hain örgütleri terör örgütü olarak ilan etmemesine de göz yummuştur. Suriye, Filistin, Irak başta olmak üzere birçok masum ve mazlum çocukların, insanların öldüğü bir dünyada barışı ve adaleti tesis etmede yetersiz kalmıştır. İşte bu adaletsiz durum içerisinde BM'in dünyada barışı ve adaleti tesis edemeyeceğini dile getiren tek lider ise; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Cumhurbaşkanımızın "Dünya 5'ten büyüktür" söylemi ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda tüm dünyanın gözü önünde büyük bir cesaret ve güven ile konuşmasını gerçekleştirmiştir"

Ali Hikmet Paşa Meydanındaki basın açıklaması sonrası, AK Partili gençler "Dünya 5'ten büyüktür" yazılı broşürleri halka dağıttı.

AK Partili gençlerden BM mesajı:

AK Partili gençlerden BM mesajı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim