• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

AK Partili Gençler Regaib Kandilini Konteynır Kentte İdrak Etti

AK Partili Gençler Regaib Kandilini Konteynır Kentte İdrak Etti
AK Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Regaip Kandili'ni Nizip konteyner kentte Suriyeli vatandaşlar birlikte idrak etti.

AK Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Regaip Kandili'ni Nizip konteyner kentte Suriyeli vatandaşlar birlikte idrak etti.

Programa, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Semih Avcı Gaziantepli Sanatçı Mustafa Uğur ve çok sayıda partili genç katıldı. AK Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları yatsı namazını konteyner kentteki cami de kıldı. Daha sonra Şehitkamil Gençlik Kolları üyeleri Suriyeli Çocuklar ve Suriyeli savaş mağdurlarının sorunlarını dinledi.

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, "Regaip kandilinin tüm İslam alemine barış ve mutluluk getirmesini dileyerek Suriyeli savaş mağduru kardeşlerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu konuda ülkemiz üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Diğer ülkelerde bizim bu yaklaşımımızı takdirle izlemektedir. Diğer ülkelerdeki kamplarda insana verilen değerle ülkemizde kamptaki İnsanlara verdiğimiz değer apaçık ortadadır. Allah'a şükürler olsun ki bizler kamplarımızda bir ailenin ihtiyacı olan her şeyi veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda Suriye deki bu zulmün bitmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin rahat kavuşmasını temenni ederim" dedi.

AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanı Semih Avcı ise "Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları teşkilatımızın organize ettiği bu anlamlı ve mübarek gecede Nizip ilçemizde bulunan konteyner kentte yaşayan Suriyeli muhacir kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Gaziantep olarak kardeşlerimize kucak açtık onları misafir ediyoruz. İnsanlık görevi yapıyoruz. Onları Gazi şehrimizde misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bizler gençler olarak, "Kardeşlik bedel ister" diyerek bu mübarek gecede onları hatırlamak ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim için bir borçtur dedik ve bu mübarek geceyi onlarla eda etmek için buradayız. Bugün bölgemize zulümden kaçıp gelmiş ve bize sığınmış bu mazlum Müslümanlara bizler sahip çıkmalı ve Ensar ruhunu tekrar canlandırmaya gayret göstermeli ve onları bağrımıza basmalıyız. Allah onlara yardım etme gücünü bize versin. Zalimlere karşı her zaman mazlumların yanında olma şerefini bize nasip eylesin. Bütün dünya bilsin ki Türkiye ve aziz milletimiz her zaman zalimlere karşı mazlumların yanında olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ergan ise, "Biz gençlik kolları olarak bugün burada Ensarlık görevi yapıyoruz. Bir nebze de olsa onların derdine deva olmak için her zaman biz gençler olarak hazırız. Biz ezelden beri bir aileyiz ve ebediyete kadarda büyük bir aile olarak kalacağız. Bu mübarek gecede, her şeyden önce Suriye'deki zulme karşı ayağa kalkan ve onurlu mücadelede şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Onlara seslenip diyorum ki onların emaneti emanetimizdir, kardeşleri kardeşlerimizdir, yetimleri bizlere emanettir" ifadelerini kullandı.

Program tatlı ikramının ardından Suriyeli çocuklara oyuncak dağıtımından sonra sona erdi.

AK Partili Gençler Regaib Kandilini Konteynır Kentte İdrak Etti

AK Partili Gençler Regaib Kandilini Konteynır Kentte İdrak Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim