• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili Fazla'ya İzmir Büyükşehir önünde hüzünlü veda

AK Partili Fazla'ya İzmir Büyükşehir önünde hüzünlü veda
Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla'nın cenazesi,...

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla'nın cenazesi, Büyükşehir Belediyesi önünden dualarla uğurlandı.

Belediye önündeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın yanı sıra İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Ali Yiğit, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sendikacılar katıldı. Azad Fazla'nın çocukları Furkan ve Elvan Fazla ile babası Cemil Fazla, kardeşleri Lokman, Mehmet ve Yönetim Fazla da taziyeleri kabul etti.

Mevlüt ve duaların okunduğu törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fazla'nın çok erken yaşta hayatını kaybettiğini söyleyerek, başsağlığı diledi. Azad Fazla ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu. Onunla bir anısını da ilk kez kamuoyuyla paylaştı: "Eğer bugün İzmir'de bana "Dürüst Başkan" imajını yakıştırdılarsa, bunun düşüncesi de mimarisi de Azad Fazla'ya aittir. Bir gün evden çıkıp yürürken, yolda altında "Dürüst Başkan" yazan resmimi gördüm. Tüm İzmir bunlarla donatılmıştı. Kim yaptı diye araştırırken, bunu yapanın Azad kardeşim olduğunu öğrendim. Bizde böyle bir emeği var."

Azad Fazla'nın işçi mücadelesinde ve siyasette önemli hizmetleri olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bugün Azad Fazla'yı hem ülkemizin hem İzmir'in çok fazla istifade edebileceği bir yaşta uğurluyoruz. Acımız büyük. Ailesine başsağlığı diliyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum." diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bülent Delican da konuşmasında, "Azad Fazla, İzmir sevdalısı, dimdik duran, aldığı görevi her zaman başarıyla yapan birisiydi. Azad ağabeyimizi her zaman dürüstlüğüyle, saygısıyla, çalışkanlığıyla soyadı gibi, her işi fazlasıyla yapmasıyla tanıdık. İzmir çok büyük bir değerini kaybetti, daha yapacak çok işi vardı. Allah ondan razı olsun, ailesine çok büyük bir onur bıraktı. Başsağlığı diliyorum." dedi.

Törenin ardından Azad Fazla'nın cenazesi, Büyükşehir Belediyesi önünden Karabağlar Belediyesi'ne götürüldü. Merhum Fazla, Buca İşçi Evleri Laleli Camii'ndeki cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'na defnedilecek.Cihan

AK Partili Fazla'ya İzmir Büyükşehir önünde hüzünlü veda

AK Partili Fazla'ya İzmir Büyükşehir önünde hüzünlü veda

AK Partili Fazla'ya İzmir Büyükşehir önünde hüzünlü veda

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim