• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti’li Erdoğan: “Bu Ülkeyi Böldürmeyeceğiz”

AK Parti’li Erdoğan: “Bu Ülkeyi Böldürmeyeceğiz”
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Suriye'yi parçalayacaklar, daha sonra Irak'ı parçalayacaklar. Türkiye'yi size böldürmeyiz. Bunu böyle bilin....

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Suriye'yi parçalayacaklar, daha sonra Irak'ı parçalayacaklar. Türkiye'yi size böldürmeyiz. Bunu böyle bilin. Kimse Türkiye'yi bölemeyecek, bedeli ne olursa olsun" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, HDP'nin "Gaziantep'te IŞİD'in faaliyetlerinin araştırılmasına" dair önergeyi grup önerisi olarak sunduğu TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkenin son 35 yıldır terör örgütlerinin baskıları altında olduğunu belirtti. Erdoğan, etnik gruplar adına ortaya çıkan terör örgütlerinin en büyük zararı o etnik gruplara verdiğini belirterek, "Burada konuşulan bazı terör örgütlerinin savunuculuğunu yapanlar hiç ağzınızı açıyor musunuz bir defa. Allah aşkına, milyonlar öldürülüyor, milyonlar sürülüyor; mezhebi ne olursa olsun, ırkı ne olursa olsun insanlık öldürülüyor. Bir kediye bile acıyanlar milyonların katline seyirci kalıyorlar. Bu kürsü katillerin savunuculuğunun yapıldığı kürsü olamaz" dedi.

"TÜRKİYE KOKTEYL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ İŞ BİRLİĞİYLE KARŞI KARŞIYA BULUNUYOR"

"Türkiye kokteyl bir terör örgütü iş birliğiyle karşı karşıya bulunuyor" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye karşı dünya devletleri özellikle mandacı, sömürgeci, Orta Doğu'nun kanını kusturan, yüzyıl önce bu coğrafyayı parça parça bölenler, cetvelle çizenler yeni bir otorite uyguluyorlar ve bu otoritedeki malzemeleri besbelli; bunun adına IŞİD diyoruz, bunun adına DAİŞ diyoruz. O lanetli DAİŞ en büyük zararı kime veriyor? Müslümanlara veriyor.

Değerli kardeşlerim, bakın, Kürtler adına çıkan örgüte bakın. En büyük zararı kime veriyor? Kürtlere veriyor. Bugün açılan hendekler, açılan çukurlar, şehirler altüst olmuş, sınırdan silahlar sokuluyor. Kim sokuyor? PYD geliyor, orada çatışıyor. Cizre'de 650 terör örgütü mensubu öldürülmüş. Kaç tanesi bölge halkından, soruyorum size, sözcülüğünü burada yapanlara soruyorum. Bölge halkından kaç kişi var. Hepsi PYD'li, PKK'lı, YPG'li, bilmem ne."

Kimsenin burada terör örgütünün sunuculuğunu yapmaması gerektiğini de belirten Milletvekili Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu kokteyl terör örgütü her kesim adına ortaya çıkıyor. Kimine "İslamcı" diyorlar, kimine "mezhepçi" diyorlar, kimine "Kürtçü" diyorlar fakat her birinin Karagöz Hacivat gibi ipini çeken aynı. Canları istediği yerde isteği örgütü piyasaya sürüyorlar, istediği eylemi yaptırıyorlar. Olan kime olacak? Suriye'yi parçalayacaklar, daha sonra Irak'ı parçalayacaklar. Türkiye'yi size böldürmeyiz. Bunu böyle bilin. Kimse Türkiye'yi bölemeyecek, bedeli ne olursa olsun. 79 milyon bir arada, dipdiri durarak bu ülkeyi parçalatmayacak."

"DAEŞ'E BİN KERE LANET, PKK'YA BİN KERE LANET OLSUN, BUYURUN SİZ DE SÖYLEYİN"

"DAİŞ'le beraber PKK'yı da lanetlemişiz, YPG'yi de, zararlı örgütlerin tamamını, hepsini lanetlemiş bir partiyiz" diyen Erdoğan, "Ekimin son haftasında Ankara ve İstanbul'da DAEŞ mensuplarının bazı eylemlerinin bilgisi alındı ve bu eylemleri de belli bir partiye yapacaklardı ve bunların 2'si de kıskıvrak yakalanarak hemen tutuklandılar. Bunun dışında, yine, DAEŞ'le ilgili başka bir operasyonda, Gaziantep'te 12 kişi gözaltına alınıp 5'i tutuklandı. Yine, başka bir olayda 1'i ölü ele geçirildi. Yine, Ankara Gar olayını da planlayan terör örgütü mensubunu taşıyana ne oldu? Kendini patlattı emniyet sıkıştırınca. Bunun gibi önümde yüzlerce olaylar var, yığın yığın dokümanlar var. Ben bunlara girmeyeceğim. Ancak, şunu herkesin bilmesini isterim ki arkadaşlar, herkes burada temsil ettiği kitlelerin savunuculuğunu yapsın. Acaba Gaziantep'in hiçbir ekonomik sorunu ya da benzeri meselesi, atılımı yok mu da sürekli buraya HDP, DAEŞ'le ilgili bilgi getiriyor? Soruyorum size, madem bu kadar biliyorsunuz. Devlet gereğini yapıyor, eğer bildiğiniz, tespit ettiğiniz yerler varsa, gidilmediğini iddia ettiğiniz yer varsa buyurun beraber üzerine gidelim, bugün birlikte mücadelesini verelim. Ama bunun yanında niye PKK'ya hiç dil uzatmıyorsunuz? Binlerce keleş yakalanıyor, tonlarca amonyum nitratlar yakalanıyor, tonlarca silah yakalanıyor niye bir gün lafını edemiyorsunuz. Gelin, lanetleyin. DAEŞ'e bin kere lanet, PKK'ya bin kere lanet olsun. Buyurun siz de söyleyin" şeklinde konuştu.

AK Parti’li Erdoğan: “Bu Ülkeyi Böldürmeyeceğiz”

AK Parti’li Erdoğan: “Bu Ülkeyi Böldürmeyeceğiz”

AK Parti’li Erdoğan: “Bu Ülkeyi Böldürmeyeceğiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim