• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti’li Durmuşoğlu: "Çocuklarımızla Aramıza Sanal Duvarlar Örmeyelim"

AK Parti’li Durmuşoğlu: "Çocuklarımızla Aramıza Sanal Duvarlar Örmeyelim"
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Osmaniye AK Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, çocukları internet ya da televizyona mahkum etmek yerine onlarla kaliteli...

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Osmaniye AK Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, çocukları internet ya da televizyona mahkum etmek yerine onlarla kaliteli zaman geçirmeye gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızla aramıza sanal duvarlar örmeyelim" dedi.

Durmuşoğlu, son günlerde Facebook'taki Avataria isimli oyun sebebiyle gündeme gelen ve özellikle çocuklar için oldukça sakıncalı içerikler barındıran sanal oyunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yetkili kurumların üzerinde titizlikle çalıştığı, çocuklar için oldukça sakıncalı içerikler barındıran online oyunlarla ilgili anne babalara da önemli görevler düştüğünü belirtti. Durmuşoğlu, "Akla ilk gelen şey yasaklar olabilir, ama böyle bir tavır hem çocukların yasağa karşı ilgisini arttırabilir, hem de anne babaya karşı olumsuz tavırlara sergilenmesine sebep olabilir. Çocuklarımızı internetteki tehlikelerden korumak için onlarla iyi iletişim kurup, mantıklı ve tatmin edici açıklamalar yapmalıyız. İnternet, günü kurtarmak için işimize yarıyor olabilir, ama aslında günümüzü kurtarırken fark etmeden geleceğimizi karartıyoruz. Yavrularımızı internete ya da televizyona mahkum etmek yerine, onlarla kaliteli zaman geçirmeye gayret etmeliyiz" dedi.

Uygun önlemlerin alınması ile çocukların istismar edilme riski taşımadan kendilerine yararlı olan teknolojiyi kullanabileceklerine inandığını belirten Durmuşoğlu, "Çocuklarımızla aramıza sanal duvarlar örmeyelim. İlgimizi ve sevgimizi hissettirdiğimiz, dikkatimizin tamamen çocuklarımızda olduğu anları çoğaltmak için çaba gösterelim; anne babayla birlikte geçirilen vakitlerin keyfinden onları mahrum etmeyelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim