• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

AK Partili Doğan: İşe bisikletle mi gidelim?

AK Partili Doğan: İşe bisikletle mi gidelim?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamma tepkiler devamediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamma tepkiler devamediyor. Ortalama yüzde 8'lik zamla yeni tarifelerde tam biletin 2,40 liraya çıktığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, tepkisini ilginç bir şekilde dile getirdi.

Geçen gün yaptığı açıklamada ESHOT'un, başarısızlığının faturasını vatandaşa kestiğini dile getiren ve yeni ulaşım tarifesindeki ücret artışlarına karşı çıkan Doğan, bilet fiyatlarının yükseltilmesinin vatandaşın bütçesine darbe olduğunu belirtti. Doğan, "Belediyenin bisiklet kiralama hizmeti sunduğu BİSİM'de fiyatlar 2 lira. İzmirliler ne yapsın Sayın Kocaoğlu? Vatandaş, işine bisikletle mi gitsin?" dedi.

'ELİNİZİ İZMİRLİNİN CEBİNDEN ÇEKİN'

Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı son zam kararıyla birlikte yılbaşından itibaren geçerli olacak yeni toplu ulaşım tarifesinde tam bilet 2,40, öğrenci bileti 1,35, öğretmen bileti 1,75 TL'ye yükseldi. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan, yaptığı açıklamada, "ESHOT'un başarısızlığını zamla kapatmaktan ve olmayan yatırımların faturasını da vatandaşlarımıza kesmekten vazgeçin. ESHOT'un bu beceriksiz ve vizyonsuz yönetim anlayışı, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'e yakışmıyor. Sayın Kocaoğlu, elinizi vicdanınıza koyun. Zam değil, tasarruf yapın. Kentiçi toplu ulaşıma hiçbir fayda sağlamayan ve memnuniyet sunmaktan uzak ESHOT Genel Müdürlüğü, belediyenin içerisinde adeta bir kara delik olmaktadır. Zam yapmak yerine artık İzmirliye ve İzmir'e hizmet üretin. Başarısız yönetilen kurumun hatalarının bedelini, 4 milyon İzmirli ödemek zorunda değil. Zam yapmak yerine, bürokratlarınızı değiştirin. Halka eziyet etmekten vazgeçin. Artık elinizi vatandaşın cebinden çekin. İzmir, bu ulaşım zammını haketmiyor." diye konuştu.

BİSİKLETLİ TEPKİ

Belediyenin sunduğu kiralık bisiklet hizmetinin toplu ulaşımdan daha ucuz olduğuna dikkat çeken Bilal Doğan, "Otobüse binmek 2,40 lira, bisiklete binmek 2 lira. İzmirliler ne yapsın Sayın Kocaoğlu? İşe bisikletle mi gidelim? Sizi bir günlüğüne makam aracınızdan inip bisiklete binmeye davet ediyoruz. İzmir sadece Kordon'dan ibaret değil. Kadifekale'deki, Gültepe'deki, Eskiizmir'deki, Cengizhan'daki, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki, Cennetçeşme'deki, Uzundere'deki, Adatepe'deki dar gelirli vatandaşlarımız eziyet çekiyor. Otobüsler hala yollarda kalıyor, vatandaşlarımız duraklarda araç beklerken adeta ağaç oluyor. Otobüsler, sabah ve akşam saatlerinde adeta balık istifi. Aktarmalı sistem çilesi de işin cabası. Gelin, bu inattan vazgeçin. Ulaşım alanındaki beceriksizliğinizi zamla örtmeye çalışmayın. Zam yapmadan önce gelin, bu sorunları çözün. İzmir size oy verdi, siz ise sukoyuverdiniz. Seçim biter bitmez zamları vatandaşın sırtına yüklediniz. Artık halkı kazıklamaktan vazgeçin. İzmirli isyan ediyor, bıçak kemiğe dayandı." dedi.

AK Partili Doğan: İşe bisikletle mi gidelim?

AK Partili Doğan: İşe bisikletle mi gidelim?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim