• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili Dağ’dan Mobbing Davası Yorumu

AK Partili Dağ’dan Mobbing Davası Yorumu
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sendika tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine açılan mobbing davasının kazanılmasının ardından...

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sendika tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine açılan mobbing davasının kazanılmasının ardından Büyükşehir için "Bunlarınki meydanlarda slogan solculuğu" dedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 1 No'lu Şubesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir üyeleri için açtıkları mobbing davasını kazanmasının ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin kötü yönetildiğini bundan dolayı her gün zararlarına bir yenisini daha eklediğini üzülerek görmekteyiz. Seçim bölgemizde gezerken sürekli Büyükşehir ve İlçe belediyelerinde yaşanan sıkıntılar kulağımıza geliyordu. Ancak geçen günlerde bir sendikanın açmış olduğu mobbing davasının sonuçlanmasıyla bu durum iyice ortaya çıkmış oldu. CHP'li belediye yönetimlerinin kendileri gibi düşünmeyen ya da onların baskılarına boyun eğmeyen herkese mobbing yapması bir gelenek haline gelmiş durumdadır. Bunlarınki meydanlarda slogan solculuğudur" diye konuştu.

"İŞÇİLERE ZULMETMEYİN"

Yer değiştirmelerin, atıl pozisyonlarda görevlendirmelerin, psikolojik baskı uygulamasının artık CHP'li belediyelerde sıradan bir hal aldığını savunan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşçi hakları gibi evrensel kavramlar üzerinden siyasi rant amacı güdenlerin zerre kadar samimiyeti olmadığına her gün şahit olmaya devam ediyoruz. Meydanlarda sol söylemle, devrimci işaretler yapanların söz konusu yönetim olduğunda tek yaptıklarının faşizm olduğuna bir kez daha şahit olduk. Sol siyaset tacirliği yapan bu yönetimlerin yaptıklarını bırakın dünyada sol siyaset yapan kişilerin savunabilmesini, insana saygısı olan hiç kimsenin asla ve asla savunabilmesi mümkün değildir. 1 Mayıs İşçi Bayramının yaklaştığı bugünlerde 1 Mayıs üzerinden kendilerine siyasi alan açmaya çalışanlara tek çağrım; gerçekten samimiyseniz işçinizin hakkını verin, onlara zulmetmeyin. Bu bütün evrensel değerlerden önce bu toprakların, bu kültürün ve dinimizin bir gereğidir."

"ULAŞIM ALANINDA SORUNLAR VAR"

İzmir'de toplu ulaşım alanında çalışanların büyük sorunları olduğunu ileri süren Dağ, şunları söyledi: "Ne yazık ki buralarda da çok büyük mağduriyet yaşanmaktadır. Aynı işi yapan kişilerin farklı maaşlar ve çok büyük maaş farkları ile çalıştığını görmekteyiz. Tüm bu konularda belediye yönetimleri sorunun çözümü noktasında adım atmamaktadır. Kısacası CHP'li belediyelerin istihdam politikalarında düzgün giden bir taraf kalmamıştır diyebiliriz. İzmirliler artık CHP'li belediyelerden işçi haklarına yönelik tek bir kelime daha duymak istemiyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim