• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AK Partili Çam: “Sosyal Hizmetleri TEK Çatı Altında Toplamak TEK Başına Bir Reformdur”

AK Partili Çam: “Sosyal Hizmetleri TEK Çatı Altında Toplamak TEK Başına Bir Reformdur”
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2011 yılında ayrı bir icracı bakanlık...

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2011 yılında ayrı bir icracı bakanlık getirilmesi, sosyal hizmetler birimlerinin tek çatı altında toplanmasının tek başına bir reform olduğunu söyledi.

TBMM'de devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin dördüncü turunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bütçeleri ele alınıyor.

AK Parti grubu adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde söz alan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, 2002 yılından bu yana sosyal politikalarda köklü çözümler üretmek için çalışmalar yapıldığını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2011 yılında ayrı bir icracı bakanlık hâline getirildiğini, sosyal hizmetler birimlerinin tek çatı altında toplandığını kaydetti.

"BAKANLIĞIN İCRACI BİR BAKANLIĞA DÖNÜŞMESİ, BÜTÇESİNİN ZENGİNLİĞİ TEK BAŞINA BİR REFORMDUR"

"Bakanlık; aile, çocuklar, kadının statüsü, engelliler ve yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler, sosyal yardım ve korunmaya muhtaç kesimler için politikalar üretmek, strateji geliştirmek ve hizmet üretmek için çalışmaktadır. Bakanlığın icracı bir bakanlığa dönüşmesi, bütçesinin zenginliği tek başına bir reformdur" açıklamasında bulunan Çam, AK Parti hükûmetlerinin aile ve sosyal politikalarda yaptığı icraatların halkta karşılığını bulduğunu ifade etti. Çam, "Bu sayede halkımızın çok dua ve desteklerini aldık. Güçlü birey, güçlü toplum, güçlü aile için çalışan ve insani kalkınmayı hedef alan ve bu yılki merkezî bütçede payı yüzde 5 olan Bakanlık 6'ncı büyük bütçeye sahiptir; geçen yıla oranla da yüzde 35'lik bir artış söz konusudur. Tahsis edilen kaynağın yüzde 97'si sosyal yardım ve sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere planlanmıştır. Bu da Bakanlığın, anayasada belirtildiği gibi sosyal bir hukuk devleti olma yükümlülüğünü ciddi oranda üstlendiğini göstermektedir. Partimiz, ilk kurulduğu günden itibaren Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın düsturu olan "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesiyle hareket etmiştir. Bugüne kadar hiçbir parti ve hiçbir iktidarın yapmadığını yaptık siyaset tarihimize yine önemli bir alanda model oluşturduk. Ana muhalefet partileri başta olmak üzere bugüne kadar hiçbir parti ve hiçbir iktidarın yapmadığını yaptık, siyaset tarihimize yine önemli bir alanda model oluşturduk. Ana muhalefet partileri başta olmak üzere bizim sosyal politikalarımızı ve sosyal devlet anlayışımızı eleştirenler, özellikle geçen seçimlerde stratejilerini sosyal politikalar üzerine kurdular. Ne mutlu bize ki bir konuda daha sizlere örnek olduk" dedi.

"İŞ VE AİLE YAŞAMININ UYUMLAŞTIRILMASINA YÖNELİK YENİ DÜZENLEMELER YAPILMIŞTIR"

Bakanlığın politika yaklaşımında aile ve aile değerlerinin korunmasının öncelik olduğunun altını çizen Çam, "Aile bütünlüğünü korumayı, ailenin sorun çözme kapasitesini artırmayı hedeflerken diğer taraftan kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması Bakanlık politikalarının temelini oluşturmaktadır. Kadınlarımızın çalışma hayatı ve karar alma mekanizmalarında etkinliğini artırmaya yönelik sosyal güvencelerinin sağlanması için anayasadan Ceza Kanunu'na, İş Kanunu'ndan Şiddetle Mücadele Kanunu'na kadar yasal alanda devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık. Kadına pozitif ayrımcılık ilkesini ilk kez anayasayla güvence altına aldık. 64'üncü Hükûmet Programı'nda, kadınların bireysel ve toplumsal olarak güçlenmesi kapsamında iş gücü piyasasına girmelerini kolaylaştırdık, istihdamın, kadın girişimci sayısının artırılması ve sosyal güvencelerinin sağlanması yer almış, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik yeni düzenlemeler yapılmıştır" diye konuştu.

"SOSYAL YARDIM VE İSTİHDAM BAĞLANTISININ KURULMASIYLA 48 BİN VATANDAŞIMIZ İŞ SAHİBİ OLMUŞTUR"

Aile sosyal destek programlarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Çam, "Eşi vefat eden kadınlara, muhtaç asker ailelerine ve çocuklarına yardım programları başlatılmıştır. Sosyal yardım ve istihdam bağlantısının kurulmasıyla 48 bin vatandaşımız iş sahibi olmuştur. Yoksullukla ve madde bağımlılığıyla mücadele, engellilere, yaşlılara ve Roman vatandaşlara yönelik çalışmalar, Suriyeli misafirlerimiz için destek hizmetleri, çok sayıda projeler yürütülmektedir. Kadınların toplumsal hayatın her alanında daha aktif, eşit biçimde hak ve fırsatlardan yararlanmaları, kadının statüsünün güçlenmesi ve şiddetin önlenmesi için kararlılıkla çalışmalarını sürdüren Sayın Bakanımız ve ekibine teşekkür ediyor, bütçenin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim