• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili belediye ihaleyle '14 adet' sporcu alacak

AK Partili belediye ihaleyle '14 adet' sporcu alacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ata sporu güreşte kendisini temsil edecek pehlivanlar için ihale açtı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ata sporu güreşte kendisini temsil edecek pehlivanlar için ihale açtı.

Buna göre, 29 Aralık'ta yapılacak ihalede 14 sporcu alınacak. İhale şartnamesinde yer alan sporcuların "14 adet" olarak ifade edilmesi ise tepkilere sebep oldu. Tüm-Bel-Ben Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, bu insanların sporcu olduğunu alınacak kişilerin birer av hayvanı, tarlada yetişen mahsul ya da bir ayakkabı kutusu olmadığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, taşeron olarak sporcu almak için ihale süreci başlattı. 2015 yılında da 12 güreşçi için 453 bin 254 liradan sözleşme imzalayan AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında da görev yapacak personelle ilgili ihaleye çıktı. 29 Aralık'ta "sporcu personel hizmet alımı" adıyla gerçekleştirilecek ihaledeki şartnamede yer alan bir bölüm ise dikkat çekti. Şartnamede, taşeron olarak işe alınacak sporcular için "adet" olarak belirtilmesi tepkilere neden oldu.

"SPORCULARIN BELEDİYENİN GÖZÜNDEKİ DEĞERİNİ ANLATMIŞ"

Belediyeye alınacak sporcuların birer mal gibi gösterilmesine tepki gösteren Tüm-Bel-Ben Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, AK Parti iktidarının son 10-15 yıllık dilimde vatandaşına, işçisine ve memuruna bakış açısının somut bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Belediyelerin hizmetinin kamu görevi yapmak olduğunu açıklayan Başkan Karakurt, yaşananların bir toplumsal bir bozuşma olduğunu, bu özelleştirmenin kar ve rant aracına dönüştürülmesinin sonuçlarının yansıması olduğunu açıkladı. Karakurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama gelin görün ki halden bir kasa limon, bir kasa domates, marul, ıspanak alır gibi değersizleştirilmiş onun insan yanı emek yanı kadın yanı meslek yanını bir tarafa bırakarak personelin de güreşçi arkadaşlar alınmasınlar belediyenin gözünde ne olduklarını ya da nasıl değerlendirileceklerini ifade ediyor."

Belediyede görev yapacak arkadaşların birer güreşçi olduğunu hatırlatan Tüm-Bel-Ben Antalya Şube Başkanı, bu insanların birer av hayvanı, tarlada yetişen mahsul olmadığını vurguladı. "Bir söz vardır kendini överken suçu ifşa edermiş." diyen Karakurt, amacın hasıl olduğunu, belediyedekilerin gözünde herkesin birer kasa domates, limon veya ayakkabı kutusu olduğunu aktardı.

'TAŞERON PEHLİVANLAR" 18 OCAK'TA İŞ BAŞI YAPACAK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca yapılacak ihalede "taşeron pehlivanların" 18 yaş üzerinde olması, minder ve yağlı güreş lisansına sahip olması istendi.

Ayrıca AK Partili belediye "adet" bazıyla alacağı sporcularda ulusal ve uluslararası güreşlerde başarı elde etmiş olmalarını da istedi. Şartnameye uyan pehlivanların asgari ücretin 3 katı ile yüzde 50 fazlası olanında ücret alacağı ve 18 Ocak'ta da iş başı yapacağı belirtildi.

 

AK Partili belediye ihaleyle '14 adet' sporcu alacak

AK Partili belediye ihaleyle '14 adet' sporcu alacak

AK Partili belediye ihaleyle '14 adet' sporcu alacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim