• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

AK Partili Baybatur’dan Üzüm Üreticilerine Destek

AK Partili Baybatur’dan Üzüm Üreticilerine Destek
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa'dan Avrupa'ya üzüm ihracatının halen sürdüğünü belirterek, "Okul Üzümü Projesi" kapsamında dağıtılacak...

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa'dan Avrupa'ya üzüm ihracatının halen sürdüğünü belirterek, "Okul Üzümü Projesi" kapsamında dağıtılacak üzümlerinde aynı bağdan çıkan, aynı çiftçinin alın teri olan üzümler olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz Cuma günü Manisa'da yaptığı konuşmada, Okul Üzümü Projesi için ilk etapta 5 bin ton üzüm ihalesine çıkılacağı, Haziran ayına kadar da üreticilerdeki 15 bin ton ürünün okul üzümü olarak satın alınacağı yönünde açıklama yapmış, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bu açıklamalara yanıt vererek, "Başbakan Ahmet Davutoğlu, bizim çocukların zekasını açmak için üzüm dağıtmak yerine Avrupalının çocuğuna yedirmediği kalıntılı üzümü bizim çocuklara yedirmek niyetinde. Avrupalı Hans'ın yemediği üzümü bizim Hakan'a yedirmeye çalışmasınlar. Josef'in yemediği üzümü bizim Yusuf'a yutturamazsın. Biz bunu yutmayız. Çocuklarımıza da yedirtmeyiz. Bu üzümlerin kalıntı miktarını takip edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa üzümünün dünyada marka değeri bulunan kaliteli bir üzüm olduğunu belirtti. Manisa'dan Avrupa'ya üzüm ihracatının halen sürdüğünü kaydeden Baybatur, Okul Üzümü Projesi kapsamında dağıtılacak üzümlerinde aynı bağdan çıkan, aynı çiftçinin alın teri olan üzümler olduğunu vurgulayarak, "Hans'ın yediği üzümü Hakan'a da yedireceğiz" dedi. Geçen yıl don felaketinin ardından üzüm üreticisinin hükümet olarak yanında olduklarını kaydeden Baybatur, Mart ayında üst üste yaşanan 2 don felaketinin ardından, Manisa Tarım İl Müdürlüğü ve TARSİM uzmanlarının felaket nedeniyle hasar gören bağlarda çalışmalara başladığını sözlerine ekledi. AK Parti iktidarı olarak ülkenin refah seviyesini yükseltmek adına çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Baybatur, şehirlerin marka değeri yüksek ürünlerinin dünya tanıtılması, yeni pazar alanlarının oluşması iktisadi ve sosyal alanda katma değer üretmek adına çalıştıklarını belirterek, "Manisa'mızın üzümünü de bu çerçevede değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim