• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

AK Partili Baybatur’dan 23 Nisan Kutlaması

AK Partili Baybatur’dan 23 Nisan Kutlaması
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "23 Nisan 1920 millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı hepimiz için...

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "23 Nisan 1920 millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı hepimiz için büyük bir gurur ve onur günüdür" dedi.

AK Partili Baybatur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Baybatur mesajında şu ifadelere yer verdi: "23 Nisan 1920, istiklal mücadelesi veren Anadolu insanının egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgeler. Milletimizin iradesinin yansıması olan meclisimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş, cumhuriyeti kurmuş, aldığı tarihi kararlarla milletimizin kaderini değiştirmiştir. Bugün de 23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Aziz milletimizin istiklal mücadelesi sırasında gösterdiği büyük azim ve kararlık, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini genç nesillerin şekillendireceğine yürekten inanan İstiklâl savaşımızın lideri, meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal, bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Bugün coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının ilk ve tek bayramıdır. Barışın, sevginin ve umudun temsilcileri olan çocuklarımız, atalarımızın bize bıraktığı eşsiz ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatıdır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç nesillerimizin, sahip oldukları mirasın bilinci içinde, milletimizin sahip olduğu yüksek insani ve kültürel değerlerle donanmış olarak ülkemizin yanı sıra tüm insanlığa yararlı bireyler olacaklarına dair inancımız tamdır. Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu simgeleyen bu anlamlı günde milli mücadele yürüterek ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere birinci meclisimizin fedakâr üyeleri ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim