• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

AK Partili Baybatur, PKK-ermenistan İttifakına Dikkat Çekti

AK Partili Baybatur, PKK-ermenistan İttifakına Dikkat Çekti
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur terör örgütü PKK'nın Ermenistan saflarında Azerbaycan'a karşı savaşmak üzere 400 militan göndermesini şer...

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur terör örgütü PKK'nın Ermenistan saflarında Azerbaycan'a karşı savaşmak üzere 400 militan göndermesini şer ittifakı olarak niteledi. Ne terörün, ne de teröristlerle işbirliği kuranların Türkiye'ye ve kardeş Azerbaycan'a asla boyun eğdiremeyeceğini vurgulayan Baybatur, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi kararlarını göz önüne alarak, barışçıl yollardan işgale son vermesini istedi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın 120'den fazla Ermeni milisin PYD'ye destek verdiğini anımsatarak, Azerbaycan'a karşı Ermenistan saflarında savaşmak üzere Dağlık Karabağ Bölgesi'ne 400 militan gönderdiği ortaya çıktı. Gelişmeleri değerlendiren AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur yaşananların bölücü örgütün çirkin yüzünü ve bölgemizdeki kirli oyunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri her ne kadar PKK ve PYD'yi aynı perspektifte görmeyi reddetse de gerçeklerin öyle olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiğini kaydeden Baybatur, bölücü örgütün dış güçlerin güdümünde hareket ettiğini belirterek, Moskova'da PKK'ya temsilcilik açan Rusya ve yakın müttefiki Ermenistan ile PKK-PYD ilişkisine işaret etti.

Bölgemizde haritaların yeniden çizilmeye çalışıldığı bir dönemde kardeş Azerbaycan'a karşı yapılan şer ittifakın ve Türkiye'de yaşanan terörün küresel hesapların bir parçası olduğunu vurgulayan Baybatur, bu bağlamda Türkiye'de ikinci bir kurtuluş mücadelesi verildiğinin de iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. Ne teröre, ne teröristleri destekleyen ülkelere, ne de teröristlerle şer ittifakı kuran devletlere Türkiye'nin ve kardeş Azerbaycan'ın boyun eğmeyeceğinin altını çizen Baybatur, Türkiye'nin Azerbaycan'ın haklı davasında her daim yanında olduğunu bir kez daha yineledi. Açıklamasında Ermenistan'ın yaklaşık çeyrek asırdır Azerbaycan topraklarının beşte birini işgal altında tuttuğunu hatırlatan Baybatur, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarını göz önüne alarak barışçı yollardan işgale biran önce son vermesini istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim