• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

AK Partili Baybatur, Kut Bayramı’nı Kutladı

AK Partili Baybatur, Kut Bayramı’nı Kutladı
TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Ordusu'nun Irak'ın...

TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Ordusu'nun Irak'ın Kut kentinde İngiliz Ordusu'na karşı elde ettiği zaferin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye'de 1952 yılına kadar "Kut Bayramı" olarak kutlanan, ancak Türkiye'nin NATO'ya üye olmasının ardından İngilizlerin baskısıyla kutlanmasına son verilip, okullardaki tarih kitaplarından çıkarılan Kut'ül Amare Zaferi, Osmanlı İmparatorluğu Ordusu'nun son zaferi, İngiltere'nin de önemli askeri yenilgilerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Dört buçuk aylık bir kuşatmanın ardından İngilizlerin 6'sı general, 476'sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askerinin esir alınmasıyla sonuçlanan zaferin yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Çanakkale'den sonra kazandığımız en önemli zafer olduğuna dikkat çekti. Kut'ül Amare Zaferi'ni kutsal bildiğimiz mefhumların korunması için ecdadımızın canlarını feda etmekten çekinmedikleri emsalsiz bir meydan okuma olarak niteleyen Baybatur, mesajında şu ifadeler yer verdi: "Kut'ül-Amare Zaferi, ecdadımızın zor şartlar ve imkânsızlıklar içerisinde, Çanakkale'den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin tüm personeliyle birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferdir. İngilizlere kara meydan olan bu zafer; Türk kararlılığının İngiliz inadını kırdığı ve İngiliz prestijine vurulmuş en büyük darbe olarak tarihteki yerini almıştır. Bu zafer, aziz milletimizin bekası için canlarını feda eden on binlerce milli kahramanın ilahi mücadele gücünün mukaddes bir hatırasıdır. Şanlı Türk tarihinin tüm savaşlarında vatan uğruna can vermekten çekinmeyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aziz milletimizin Kut Bayramı'nı kutluyorum"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim