• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

AK Partili Baybatur gündemi değerlendirdi

AK Partili Baybatur gündemi değerlendirdi
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Genel seçimlerde aşağıya doğru bir kaç puan kaybederdik. Şimdi tam tersi yukarıya doğru bu...

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Genel seçimlerde aşağıya doğru bir kaç puan kaybederdik. Şimdi tam tersi yukarıya doğru bu iş ilerliyor. Ben Türkiye'de bu işin yüzde 60'lara oturacağını hissediyorum" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahve Deryası'nda düzenlenen kahvaltılı toplantı sonrası AK Partili Baybatur basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendileri tarafından yaptırdıkları anketler hakkında konuşan Baybatur, anketlerin "evet" lehinde ilerleme kaydettiğini belirterek, "Şu anki anketlerde bizim Manisa için söyleyebileceğim yüzde 53-54 civarında görünüyor. Ama önümüzdeki süreçte ileriye doğru gittikçe bu oyun daha da yükseleceğini düşünüyorum. İlk defa bu referandum anketinde bu süreç daha düşük bir seviyeden yüzde 35-40'lardan başladı ilk defa bizim yaptırdığımız anketlerde bütün seçimlerde karşılaştığımız ilk tablodur. Böyle bir tablo bugüne kadar görmemiştik. Tam tersine bir olay ve her geçen gün yukarıya doğru çıkıyor. Genel seçimlerde aşağıya doğru bir kaç puan kaybederdik. Şimdi tam tersi yukarıya doğru bu iş ilerliyor. Ben Türkiye'de bu işin yüzde 60'lara oturacağını hissediyorum. Özellikle Avrupa'nın ve terör örgütlerinin bu propagandaları milletimiz tarafından ne yapılmak istendiği fark ediliyor. Türkiye'nin büyümemesinin istendiği, Türkiye'deki planlı, psikolojik operasyonların milletimiz tarafından ve Avrupa'daki seçmenlerimiz tarafından ters tepeceği çok net bir şekilde görülüyor" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tabanının 16 Nisan'da yapılacak referandumda "hayır" oyu kullanacağı iddialarını değerlendiren Baybatur, MHP'nin iç işlerine müdahale etmeyi doğru bulmadığını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç işlerine müdahale etmek benim açımdan doğru değil. Burada Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay, il başkanları gayret ediyorlar, çalışıyorlar. Kendi içlerinde bazı meseleler olabilir. Ama ben Erkan Beyle de yaptığım görüşmelerde öyle abartıldığı gibi Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanının çok önemli bir kısmının "hayır" vereceği gibi iddiaların doğru olmadığını, bilakis kendisi de arazide olduğu için tabanından hayır çıkmayacağını ifade ediyor" şeklinde konuştu.

"Referandumda "evet" çıkarsa bunların kökünü kazıyacağız"

Referandum sürecinden "evet" çıkması durumunda terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde devam edeceğini belirterek, "Terör Türkiye gibi ülkelerde hemen neticeye varıp sıfırlanacak bir noktada olmaz. Bugün Amerika Birleşik Devletleri de terörle mücadele ediyor. Avrupa'da bir sürü gelişmiş olan ülkeler, geçen yine Almanya'da, Fransa'da Belçika'da, İngiltere'de en son yaşanan olaylar. Terörü sıfırlamak mümkün değildir. Yani ülkenin istihbarat ağı olarak, ekonomik olarak, askeri olarak, çok üst düzey devletler bile neticede terörü sıfırlayamıyorlar. Ama biz şunu yapabiliriz. Bu referandumdan sonrasında da Türkiye özellikle güçlü bir şekilde PKK'yla mücadelesi var. Bu PKK'yla mücadele sürecinde 1,5 senelik süreçte kendi yerli insansız hava araçlarımızın çok büyük katkısıyla beraber adeta PKK yurt içerisinde darmadağın olmuştur. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da operasyonlarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Ciddi bir güç kaybettiler. Referandum sürecinden de "evet" çıktıktan sonra bu ivmeyle bunların tamamen kökünü kazıyacağız" dedi.

"'Hayır kullanacak teröristtir" demiyoruz"

'Hayır" oyu kullanacak vatandaşları terörist olarak nitelemediklerini sözlerine ekleyen AK Partili Baybatur, "'Hayır kullanacak teröristtir" demiyoruz. Bu haddimize değil. Bu memlekette biz ne diyoruz; "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." "Evet" diyen de "hayır" diyen de kendi fikridir. Takdiridir. Ona da hiç bir sözümüz yok. Biz sadece şunu söylüyoruz; "Hayır'ı kullanan, propagandasını yapan, çok ciddi bir şekilde bu süreçte "hayır" çıkmasını isteyen bir grup var. Bunlar da terör örgütleri. Biz "hayır" oyu kullanmak isteyen vatandaşlarımıza diyoruz ki; takdir sizin. Ama bu terör örgütleri hiçbir zaman bu ülkenin hayrına, menfaatine bir iş yapmamıştır. Bu Avrupa Birliği, Avrupa ülkelerinin çoğu bu meselelerde Türkiye'nin lehine hiçbir şeyin içerisinde bulunmadılar. "Hayır" verecek olan vatandaşlarımıza "hayır'ı isteyenlere iyi bir bakın, ondan sonra kararınızı verin diyoruz. Yoksa "hayır" oyu kullanacak insanlarımız elbette vatan haini olamazlar. En az bizler kadar, en az sizler kadar onlar da vatanını seven insanlardır. Ama "hayır" oyunu kullanan veya "hayır" oyunun propagandasını çok ciddi bir şekilde yapan örgütleri de görmemezlikten gelemeyiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Baybatur ve beraberindekiler basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çekildi.

AK Partili Baybatur gündemi değerlendirdi

AK Partili Baybatur gündemi değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim