• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

AK Partili Baybatur: "Bülent Bey ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arkadaşlardır”

AK Partili Baybatur: "Bülent Bey ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arkadaşlardır”
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, bir gazetecinin AK Parti'nin yaptığı kongrelerde eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yer almamasının...

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, bir gazetecinin AK Parti'nin yaptığı kongrelerde eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yer almamasının FETÖ temizliğiyle ilgili olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine, "Bu konunun onunla alakası yok. Ben il ve ilçe kongrelerinden bahsediyorum. Bülent Bey ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arkadaşlardır. Onların arasında bu tür sıkıntılar olabilir, yarın da düzelebilir" dedi.

AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın terör örgütü PKK tarafından Doğu ve Güneydoğu illerinde siyasilere yönelik artan saldırılarına karşı düzenlenen basın toplantısına katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Baybatur, "Gayri safi milli hasıla, ekonomik çalışmalar, yatırımlar, dünyadaki mazlumların yanında olma, Filistin, Sudan'dan Mynmar'a kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık kendine biçilen gömleği yırtıp atmış, daha geniş, daha rahat gömlek giyme derdinde olduğu için bütün terör örgütleri üstüne gelmektedir. Terör örgütleri birer maşadır. Dünyadaki emperyal güçlerin Türkiye'nin bu büyümesinden duyduğu rahatsızlıktan dolayı bizlere karşı, ülkemize, devletimize karşı saldırılar yapmaktadır. Şunu unutmamaları gerekiyor. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi biz bir ölür bin diriliriz. Bizden ne kadar çok insanı şehit ederlerse etsinler hiç önemli değil. Hepimiz şahadetin ne kadar kıymetli olduğunu bilen insanlarız. İnşallah Rabbim bize de şahadeti nasip eder. Bunlar yaptıkları saldırılarla bizleri korkutacaklarını, sindireceklerini düşünüyorlarsa bilakis Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimiz daha da aşk ve şevkle orada PKK terör örgütünün sonunun gelmesi için büyük mücadele sarf ediyor. Devletimiz, hükümetimiz büyük mücadele veriyor. Bu millet Allah'ın izniyle hamdolsun ayağa kalkmıştır. Bu saatten sonra Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu milleti ve bu devleti artık kolay kolay kimse durduramaz. Bunu bilen emperyal devletler ve şer güçler içeriden ve dışarıdan bu ülkenin bekası için saldırı halindeler. Allah'ın izniyle bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe, başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan güçlü bir şekilde liderliğini gösterdiği müddetçe bu ülkenin belini kimse kıramayacak, tekrar diz çökertemeyecektir. Biz gönül coğrafyamızla beraber kendi sınırlarımızı muhafaza altında tutarak, bütün terör örgütlerine nerede olursa olsun inlerini başlarına yıkarak mücadeleye devam edeceğiz. Galip ve zaferi kazanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu millet olacaktır. Bundan hiçbir endişeniz olmasın" dedi.

"Şuan FETÖ ile en az bağlantısı olan parti AK Parti'dir"

Bazı basın yayın organlarında AK Parti içinde FETÖ'cü olduğu ve bazı bakan ve milletvekillerinin Bylock kullandığı yönünde çıkan iddialarla ilgili soru üzerine Baybatur, "AK Parti'ye karşı belirli bir operasyon yapıyorlar. Dün Başbakanımız da ifade etti, "Ne bir bakan da ne de bir milletvekilinde Bylock sistemi diye bir sistem yoktur." Bu ifade dün basın açıklamasında yer aldı. AK Parti teşkilatları içerisinde şuan bakan, milletvekili, il başkanları, ilçe başkanları düzeyinde Allah'a hamdolsun FETÖ'ye mensup hiç kimse yok. Şu ayrıntıyı kaçırıyorlar. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra AK Parti teşkilatlarında kongreler yapıldı. Bu kongre sürecinde zaten genel merkezimiz elinden geldiği kadar bunlarla irtibatı olan arkadaşları liste içerisine almadı. Zaten çoğu da bize gelmediler. Bizim ilk savaşımız ve kavgamız o zaman başlamıştı. Buna keza belediyeler de o şekildedir. Bunlar içerisinden sızma olabilir mi, olabilir. Ama bu çok çok az bir şekildedir. Bizim basında yansıtıldığı gibi ve AK Parti içerisinde sözüm ona rol kapma derdinde olduğu için "şu paralelci, şu FETÖ'cü, şu kadar milletvekili var, bu kadar bakan var." Bunların hepsi yalan arkadaşlar. Bu temizlik noktasında 17-25 Aralık'tan sonra AK Parti kendi içerisinde zaten kendi temizliğini yaptığı için şuan FETÖ ile en az bağlantısı olan parti AK Parti'dir. Elinde bilgi, belge olan varsa alıp gider ilgili makamlara şikayet eder. Kimse Facebook'tan, Twitter'dan, sanal alemden delikanlılık yapmasın, ilgili yerlere gitsin şikayetini yapsın" diye konuştu.

"Bu iki dostun arasındaki bir meseledir"

Bir gazetecinin 17-25 Aralık'tan sonra AK Parti'nin yaptığı kongrelerde eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yer almamasının FETÖ temizliğiyle ilgili olup olmadığına ilişkin sorusuna yanıt veren Baybatur, şöyle konuştu:

"Bu konunun onunla alakası yok. Ben il ve ilçe kongrelerinden bahsediyorum. Bülent Bey ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arkadaşlardır. Onların arasında bu tür sıkıntılar olabilir, yarın da düzelebilir. Bu iki dostun arasındaki bir meseledir. Buradan da kimsenin çok fazla burnunu sokmasına gerek yok."

"İdama "evet" oyu kullanacağız"

Son dönemde terör örgütü mensubu ve tecavüz olaylarına karışmış suçlular için istenen idam talepleriyle ilgili soru üzerine Baybatur, "İdamla alakalı bir husus gelirse bizde milletvekilleri olarak "evet" oyunu kullanacağız. Süreci bekliyoruz. Hem terör örgütü mensuplarına hem de Alaşehir'deki olayda olduğu gibi sapıkların ve psikopatlara ilgili cezanın verilmesini şahsım olarak istiyorum. Şuan 15 Temmuz'la alakalı hukuki süreç birinci derecede gündemimizde. Bu süreç bittikten sonra o konuyla ilgili de karar alacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim