• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

AK Partili Başer: 1 Mayıs emeğin, alın terinin coşkusudur

AK Partili Başer: 1 Mayıs emeğin, alın terinin coşkusudur
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 1 Mayıs'ın hem bahar hem de işçi bayramı olduğunu belirterek, 1 Mayıs'ın emeğin, alın terinin coşkusu olduğunu...

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 1 Mayıs'ın hem bahar hem de işçi bayramı olduğunu belirterek, 1 Mayıs'ın emeğin, alın terinin coşkusu olduğunu söyledi.

Milletvekili Başer, yaptığı açıklamada işçilerin, emekçilerin 1 Mayıs bayramını kutladı. Başer, şunları kaydetti: "1 Mayıs, emeğini ve alın terini ortaya koyarak, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan işçilerimizin, büyük mücadeleler sonrasında elde ettikleri kazanımların coşkusudur. Biliyoruz ki, coşkularını beraberce yaşayan, acılarını birbiriyle paylaşan, yaralarını birlikte saran, zorlukları ortak bir şuurla göğüsleyen bir milletin aşamayacağı hiçbir güçlük, ulaşamayacağı hiçbir hedef yoktur.

1 Mayıs'ların anlamına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde kutlanacağına inanıyoruz. Bayramlar inatlaşma ve kutuplaşmanın değil, kardeşlik ve dayanışmanın vesilesi olmalıdır. Ülkemizin gerginliğe değil barışa ve huzura, yasakçılığa değil özgürlüklere, kargaşaya değil dayanışma ve demokrasiye ihtiyacı vardır."

Demokratikleşmenin ve sosyal adaletin gelişmesinde işçi haklarına duyulan saygının öneminin tartışılmaz olduğunu vurgulayan Başer, şu ifadeleri kullandı: "Milletçe en güzel hasletlerimizden biri de her zaman işçinin hakkını alın teri kurumadan vermeyi, emeğe saygıyı büyük bir hassasiyetle korumak olmuştur. AK Parti, 12 yıllık iktidarında, emekçinin haklarını gözetmeyen köhnemiş kuralları kaldırarak, 21. yüzyılın demokratik ülkelerine yakışır şekilde işçilerimize çağdaş bir iş mevzuatı sunmuştur.

AK Parti 12 yıldır uyguladığı gerçekçi istihdam ve sosyal güvenlik politikalarıyla, işçilerimizin yarınlara kaygıyla değil, huzur ve güven içerisinde bakmasını sağlamıştır. AK Parti, her zaman emeğin ve emekçinin yanındadır, işçisiyle memuruyla barışıktır, işçi sorunlarına duyarlıdır ve gelecekte de bu duyarlılık devam edecektir. Biz eli ekmek tutması gerekenler silah tutmasın, polis, askere taş atmasın, etrafı kırıp dökmesin; yola, okula, hastaneye, kalkınmaya harcanması gereken kaynaklar heba edilmesin istiyoruz. Biz bu ülkenin gençlerinin yarınlarından ümitlerini kesmemelerini istiyoruz. Biz bu ülke için huzur istiyoruz, istikrar istiyoruz. Bütün zorlukları aşmak ve daha güzel günlere ulaşmak için hepimiz ortak bir duyguda buluşmak, bir ve beraber olmak zorundayız. Bu kardeşlik ve barış duygularıyla, başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerimiz olmak üzere bütün milletimizin "Emek ve Dayanışma Günü'nü ve Bahar Bayramı'nı kutluyorum."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim