• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Kilis'te temasları kapsamında Kilis Belediyesi'ni ziyaret etti.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Kilis'te temasları kapsamında Kilis Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kilis'i Nobel Barış ödülüne aday gösteren Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün Kilis'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı'nda bir konuşma yapan Üstün, Kilis ziyaretleri kapsamında esnaf ziyareti yaptıktan sonra Suriyeli kadınların oluşturduğu, Kilis Belediyesi'nin desteklediği İzzetli Kadınlar Derneği'ni ziyaret etti. Üstün'ün Kilis Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada, Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Kilis'e gelişini çok önemsediğini ifade ederek, "Kilis dünyada belki örneğine az rastlanır bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Dünya kurulduğundan bu yana toplumsal olaylar olmuştur, savaşlar olmuştur, doğal afetler olmuştur, savaşlar olmuştur, göçler olmuştur. Hiçbir zaman insanlalar bir yerden bir yere bu kadar gitmemiştir. Kilis merkezin nüfusunun 2023 yılında 115 bin olarak planlanmış bir şehirdeyiz. 2023 yılında 115 nüfusa sahip olacakken, ona göre alt yapımızı, üst yapımızı ona göre şekillendirmeye çalışan bir şehir iken, bir anda çok kısa bir sürede nüfusumuzdan daha fazla insan buraya geldi. Şuan 93 bin 300 yerli halk olmasına rağmen, 129 bin 900 kayıtlı misafirimiz var. Biz bunlara göçmen demiyoruz, biz sığınmacı demiyoruz. Biz bunlara misafir diyoruz. Misafir hukukunun ne anlama geldiğini en iyi Kilisliler biliyor. Biz evimizi, işimizi, sokağımızı, caddemizi paylaştık. Kiralar arttı, her evde 2-3 aile kalmaya başladı. Böyle bakarsanız her gün bir kavga olması lazımda, ama Avrupa'nın anlamadığı, bir olay Kilis'te yaşanıyor. Barışın, kardeşliğin en önemlisi paylaşmanın noktası haline geldi. Kilis, gerçekten dünya tarihinde görülmemiş bir kardeşlik sergiliyor. Bir misafirperverlik sergiliyor ve her şeyini paylaşıyor. Bu noktayı içimizde görüyorduk, ama dışarı anlatamıyorduk. Sesimiz duyulmuyordu, Sayın başkanımız sesimize ses kattı. Çığlığımıza çığlık oldu. Bu gerçek olan olayı Kilis'in fedakarlığını Kilis'in misafirperverliğini öyle bir noktadan vurdu ki tam böyle 12'den vurma hadisesi gibi, dünyaya duyuracak şekilde Nobel barış ödülüne aday gösterdi. Kilis halkı adına belediye başkanı sıfatıyla kendilerini şükranlarımı sunuyorum. Ondan sonra kartopunun dağdan yuvarlanması gibi, biz bir noktaya geldik. Bu hareket başlamdan önce Türkiye'nin üçte ikisi Kilis'i bilmiyordu. Şimdi ise Allaha hamdolsun ki 2-3 ay içerisinde Kilis'i bırakın Türkiye'de, tanınmasını tüm dünya bilir hale geldi" dedi.

"DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE OLUMLU TEPKİLER GELMEYE BAŞLADI"

Ayhan Sefer Üstün ise, Kilis'te gördüğü manzara çok sevindiğini ifade ederek, "Tahmin ettiğimizden daha güzel bir Kilis ile karşılaştık. Burada bir huzur gördüm siyasiler ve yetkililer arasında, bu huzur birlik beraberliğin bereketi getiriyor. Huzur varsa orada bereket de vardır. Bunu Kilis'te görmüş olduk. Bizde bir söz vardır, "Marifet iltifata tabidir" diye, buradaki marifet neydi, burada bir yardımlaşma kültürü geliştiğini, bir barış ikliminin oluştuğunu, his ettik, gördük, bu yardım severliğin, bu kardeşliğin, herkes tarafından bilinmesi, duyulması içinde Nobel barış ödülüne aday göstermemiz gerekir dedik, Kilis'i, bu fedakarlığı herkesin duyması lazım, gerçekten de duydu mu, duydu, bakın New York Times gazetesi 15-20 gün önce bir makale vardı Kilis'in yapmış olduğu başarıyla alakalı. Kimse New York Times'a milyonlar verseniz, yazı çıkaramazsınız, öyle bir gazetedir. Kilis bu gazetede yerini buldu. Böyle bir il varmış diye duyurdular. Dünyanın her köşesinde olumlu tepkiler gelmeye başladı" dedi.

Üstün'ün Kilis Belediyesi ziyaretine, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, Merkez İlçe Başkanı Neşet Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, ilçe belediye başkanları il ve ilçe yönetimleri katıldı.

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları

AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün Kilis Temasları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim