• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AK Partili Aslan’dan Fetö/pdy Operasyonu Değerlendirmesi

AK Partili Aslan’dan Fetö/pdy Operasyonu Değerlendirmesi
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat'ta düzenlenen FETÖ/PDY operasyonuyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Bugün bir PKK kadar tehlikeli olduğunu...

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat'ta düzenlenen FETÖ/PDY operasyonuyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Bugün bir PKK kadar tehlikeli olduğunu düşündüğümüz FETÖ örgütüne mensup hemşehrimizin olmamasını diliyoruz" dedi.

Tokat'ta bir dizi inceleme ve temasta bulunan AK Parti'li Aslan, FETÖ/PDY yönelik yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Fethullahçı Terör Örgütü'ne mensup olduğu iddia edilen kişilerin gözaltına alındığını belirten Aslan, "Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma. Şu an kamuoyuna bir açıklama yapılmadığından dolayı içeriği ile ilgili bilgi sahibi değiliz. Ama her zaman ifade ediyoruz. Yargıya güvenmemiz gerekir. Neticede ortada bir suç yoksa yargı bunun gereğini yapacaktır. Dün itibariyle 18 kişi gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. Ama özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Tabii ki biz Tokat gibi burada yaşayan hemşehrilerimizin, bugün bir PKK kadar tehlikeli olduğunu düşündüğümüz FETÖ örgütüne mensup hemşehrimizin olmamasını diliyoruz. İnşallah bu anlamda yapılan soruşturmadan hiçbir hemşehrimizin bu örgüte mensup olarak bir ceza almasını ya da bu soruşturmadan olumsuz şekilde etkilenmesini gönlümüz arzu etmez. Ama nihayetinde savcılık tarafından yürütülen yargı tarafından devam ettirilecek bir işlem söz konusu. Bu nedenle çok üzerinde yorum yapmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na(FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Tokat merkez, Turhal, Zile ilçelerinde 24 kişi, Ankara, Sivas, Kayseri ve Mersin illerinde 4 şüpheli olmak üzere toplam 28 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararları verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen toplam 28 şüpheliden 18'i Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim