• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

AK Partili Aktay: “Türkiye’de Anayasa Mahkemesi İflas Etti”

AK Partili Aktay: “Türkiye’de Anayasa Mahkemesi İflas Etti”
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye'de iflas ettiğini belirterek, mahkemenin Can Dündar ile ilgili vermiş olduğu kararla...

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye'de iflas ettiğini belirterek, mahkemenin Can Dündar ile ilgili vermiş olduğu kararla bir Anayasa Mahkemesi gibi değil, örgüt elemanı olduğunu kabul ettiğini savundu.

AK Parti Gençlik Kolları tarafından İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şube binasında konferans düzenlendi. Konferansta Türkiye'nin Orta Doğu politikası ve iç gelişmeler konusunda açıklamalar yapan AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile ilgili verdiği kararı eleştirdi. Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye'de iflas ettiğini savunan Aktay, "Can Dündar'ın ayrıcalığı nedir? Hadi hepimizin bir sürü işi mahkemeye düşüyor. Birinci mahkemede hakimi beğenmedim ben Anayasa Mahkemesi'ne gideyim diyebiliyor muyuz? Bu yolu açarsanız sadece Can Dündar'a açamazsınız, herkese açmak zorundasınız. Herkese açarsanız da Anayasa Mahkemesi diye bir şey kalmaz. Anayasa Mahkemesi yol geçen hanına döner. Anayasa Mahkemesi özellikle bireysel başvurular meselesinde biliyorsunuz, 12 Eylül referandumuyla 2010 yılında biz yaptık düzenlemeyi. Biz yaparken böyle bir şey bahsetmedik ki. Anayasa Mahkemesi hakikaten bireysel mağduriyetler söz konusu olduğunda bir insan hakkı uygulayıcısı ve sağlayıcısı olarak devreye girebilecek bir mahkemedir. Ama önce mahkeme karar versin, mahkum mu edecek adaleti mi gözetleyecek. Karar ortaya çıksın ondan sonra Anayasa Mahkemesi karar versin. Şuanda birinci derecede mahkemesi devam eden herkes hemen gitsin müracaat etsin Anayasa Mahkemesi'ne. O müracaatı kabul edilmiyorsa suç işlemiştir demektir. Ya burada suç işlemiştir, ya orada suç işlemiş olacaktır. Anayasa Mahkemesi verdiği bu kararla bir Anayasa Mahkemesi gibi değil, bir örgüt elemanı olduğunu kabul etmiştir. Birilerinin elemanı olduğunu kabul etmiştir" dedi.

AK Partili Aktay: “Türkiye’de Anayasa Mahkemesi İflas Etti”

AK Partili Aktay: “Türkiye’de Anayasa Mahkemesi İflas Etti”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim