• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti’li Akar’dan İHA’ya Ziyaret

AK Parti’li Akar’dan İHA’ya Ziyaret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İHA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ziyaretinde yaptığı konuşmada, "28 kişinin...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İHA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ziyaretinde yaptığı konuşmada, "28 kişinin hayatını kaybettiği o elim hadisenin cenaze merasiminde bulunmak veya taziye evini ziyaret etmek bu milletvekili arkadaşların yapmaması gereken bir şeydi yakıştırmadım" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Akar, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesindeki tarihsel mekanda hiç arzu etmedikleri bir tablonun olduğunu söyledi. Bu tablo üzerine güvenlik güçlerinin, oradaki halkın can ve mal güvenliği ve terör mücadelesi vermek adına gayret içerisinde olduklarını ifade eden Akar, önümüzdeki günlerde kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşın normal hayatının temini için yapılması gereken şeylerin yapıldığını göreceklerini dile getirdi.

"SUR'DAN GÖÇ EDEN 5 BİN AİLEYE ULAŞTIK"

AK Parti olarak en önemli hassasiyetlerinin sivil vatandaşın zarar görmemesi, olduğuna dikkat çeken Akar, "Sosyal dokunun ve oradaki tarihsel dokunun zarar görmemesi de hassasiyetlerimiz arasındadır. Sur mağduru çok sayıda insanımız var. Sur'un özellikle 6 mahallesinden ve diğer mahallelerinden ayrılan mağdur insanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda hem hükümet hem parti olarak çok ciddi gayretimiz oldu. Bu iki, iki buçuk aylık süre içerisinde çeşitli illerden bize gönderilen gıda malzemeleri, giyecekleri, çocuk ihtiyaçlarını, ilaç ve diğer temel ihtiyaçları halka dağıtmak görevini üstlendik. 5 bine yakın aileye biz bu dönem içerisinde ulaştık. Bizim hedefimiz gidilmedik ev uğramadık sokak kalmasın. Sur mağduru herkesin evine gideceğiz, herkesin sorunlarını dinleyeceğiz. Eksik kısımları ilgili yerlere iletiyoruz. Proje etrafında Sur ve Diyarbakır'ı yeniden ihya ve inşa çalışmasını başlatıyoruz. Diyarbakır Toledo'dan da birçok ilden de kentten de çok daha eski ve çok daha önemli bir kenttir. İnşallah artık terörle şiddetle anılan bir kent olmaktan çıkacak, dünyanın sayılı kültür sanat edebiyat tarih turizm merkezi haline gelecektir, Diyarbakır bunu hak ediyor" diye konuştu.

"SORUNLARIN ÇÖZÜM MERKEZİ TBMM'DİR"

Türkiye'nin hassas bir noktadan geçtiğine vurgu yapan Akar, şöyle konuştu:

"28 kişinin hayatını kaybettiği o elim hadisenin failinin cenaze merasiminde bulunmak veya taziye evini ziyaret etmek bu milletvekili arkadaşların yapmaması gereken bir şeydi yakıştırmadım. Bu olay bir terör saldırısıdır, bu terör saldırısını gerçekleştiren bir fail de ortadadır. Bu failin taziyesinde bulunmak doğru bir davranış olmamıştır. Sorunların çözüm merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Hepimizin orada bir araya gelmesi lazım."

İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu da Akar'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim