• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu
Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ve Yönetim kurulu üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay ve parti grup toplantılarında...

Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ve Yönetim kurulu üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay ve parti grup toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği konuşmaları sonrası Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na ayrı ayrı suç duyurusunda bulundular.

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Adliye önünde yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak'ta yapılan parti büyük kurultayında, 19 Ocak tarihinde TBMM parti grup toplantısında yaptığı açıklamalar ve CHP Genel Başkanının kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Küreci, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastı ile hakarette bulunmuş ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın onur ve saygınlığına yönelik ağır ifadeler kullanmıştır. Halkın oylarıyla seçilmiş üstelik yüzde 52 gibi bir oy oranıyla bizzat milletin takdiriyle göreve getirilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza akla mantığa sığmayacak şekilde diktatör demek, siyasi ahlak bir tarafa, hiçbir ahlaki değere sığmayacak söylemlerde bulunmak, adeta çamur at, tutmazsa izi kalsın anlayışıyla hareket etmenin en güzel örneğidir. Genel Başkan şunu iyi bilmelidir ki siyasi başarısızlıklarının üzerini, her fırsatta seçilmiş bir Cumhurbaşkanına saldırarak örtemez. Bu hakaretler ve siyasi ahlaka aykırı söylemlerin karşılığı milletimizce mutlaka verilecektir. Bizler bugün bir hukuk devletinde bu derece haddi aşan sözlerin karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz öncelikle Genel Başkanın Sayın Cumhurbaşkanımıza sarf ettiği "Diktatör Bozuntusu" sözünü kendisine iade ediyoruz. Bugün dilekçelerimizi şahsım İhsan Küreci ve arkadaşlarım adına vererek, hukuk devletinde Cumhurun başkanına, cumhur olarak sahip çıkıyoruz" dedi.

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim