• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Sert Yanıt

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Sert Yanıt
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, CHP 35. Olağan Kurultayı'nda...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Delican, "Kasetle gelen genel başkanın bu kadar çizgisini aşması kabul edilir değildir" derken Sait, sözleri "Terbiyesizce" diyerek yorumladı.

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkanlığı, sokağa çıkma yasağı olan Diyarbakır'ın Silopi, Sur ve Cizre ilçelerine yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Konya, Antalya Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Ankara il ve ilçe başkanlıkları, sokağa çıkma yasağı olan ilçelere TIR'larla yardım malzemeleri gönderecek. Kampanya hakkında bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ayakkabı, ısıtıcı, battaniye, gıda, diş macunu ve diş fırçası gibi bölgedeki halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeleri ulaştırmak istediklerini belirtti. Delican, kampanya için STK'lar, odalar, meslek örgütlerini kampanyaya davet etti. Kampanyayı kamuoyuna duyurmak için basın toplantısı düzenleyen Delican ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da sert eleştiriler yöneltti.

"HEPSİNİ KENDİSİNE İADE EDİYORUZ"

Kurultaydaki sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Delican şunları söyledi: "Yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanını siyasal çıkarları için rencide etmeye, hakaret etmeye hiçbir siyasi parti liderinin hakkı yoktur. Bunu şiddetle kınıyoruz, bunu kabul etmiyoruz, hiçbir zaman da etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanına saygılı olmak, herkesin kanuni sorumluluğudur. Hakaret karşılığında çok çirkin deyimler kullanıldı. Hepsini kendisine iade ediyoruz. Kasetle gelen genel başkanın bu kadar seviyesini aşması, çizgisini aşması kabul edilir değildir."

"TERBİYESİZCE İFADELER"

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretlere varan cümleler söylediğini belirten Sait de "Bir tarafta 52 oy almış bir cumhurbaşkanı, bir tarafta kendi partisinin bile delege oylarını alamayan bir genel başkan Kendi çıkarları için cumhurbaşkanı makamına Mustafa Kemal Atatürk'ün temsil edildiği makama hakareti, Türk halkına ve Atatürk'e yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Terbiyesizce ifadeleri kınıyorum. İzmir milletvekili olarak yapmaması gerektiğini belirtiyoruz" diye konuştu.

"HEPİMİZİN AKLI FİKRİ ORADA"

Toplantıda, kampanya hakkında bilgi veren Delican, terörle ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını belirterek, "13 ilçemizde sokağa çıkma yasağı var. Halkımızın mağdur edilmemesi gerekiyor. Yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması için bir nebze kardeşlerimize destek kampanyası başlattık. Malzemeleri ilçe başkanlıklarımız vasıtası ile toplayıp o bölgeye ulaştırmak istiyoruz. Doğuda kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılardan etkilenip herkes bir şeyler yapmak istiyor. Biz bir kapı açmak istedik. Hepimizin aklı fikri orada. Halkımız terörle kısa zamanda kurtulmak istiyor. Terörün kimseye faydası yok. Terör unsurlarını söküp atarken sivil halkla sımsıkı, kol kola olacağız. Bayır-Bucak Türkmenleri ile ilgili kampanya da hızla devam ediyor. İlçe başkanlıklarımızda tüm halkımızı hayır işlemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SAHİP ÇIKIYORUZ"

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait de, kampanyayı AK Parti olarak başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Güneydoğu'daki Kürt vatandaşlara sahip çıkıyoruz. 13 ilçede sokağa çıkma yasağı var ve halkımız mağdur oluyor. Belli malzemeleri onlara göndermek adına kampanya başlattık. Hem belediye başkanlıklarımız hem ilçelerimiz bize destek verecek inşallah. Konu hepimiz için önemli. Başkanımız destek olan STK'ları bizzat arayıp teşekkür edecek. Çarşamba-Perşembe günü TIR'ların gitmesini planlıyoruz. Silopi, Sur ve Cizre kampanyada pilot bölgeler olarak seçildi. İzmir'den bir iki TIR dolusu malzemeyi göndermeyi planlıyoruz."

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Sert Yanıt

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Sert Yanıt

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Sert Yanıt

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim