• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Ak Parti'den ilginç Soma önergesi

Ak Parti'den ilginç Soma önergesi
CHP’nin Soma için verdiği araştırma önergesini reddeden AK Parti, maden faciasını araştırmak için TBMM’ye önerge sundu. Önergede ilginç olan ise 298 işçiye mezar olan maden için övgüler sıralanması oldu.

HP’nin Soma için verdiği araştırma önergesini reddeden AK Parti, maden faciasını araştırmak için TBMM’ye önerge sundu. Önergede ilginç olan ise 298 işçiye mezar olan maden için övgüler sıralanması oldu. 
 
Türkiye’nin yüreğini yakan Soma faciasının ardından AK Parti , maden kazasının araştırılması için komisyon kurulmasını önerdi. Önergenin, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği belirtildi.

sasas22-001.jpg

ÜRETİM DEHASI

Bugün'ün haberine göre Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun imzası ile verilen araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergede, kazanın meydana geldiği ocaktan övgü ile bahsedildi. Ocağın bu yıl mart ayı içerisinde en son yönetmelikler çerçevesinde denetlendiği belirtildi.

Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı bir durum olmadığının tespit edildiği ve ocağın en son üretim tekniklerine sahip olduğu ifade edildi. Buna rağmen elim kazanın meydana geldiği dile getirildi.

RİSKLERİ KALDIRMAK ZOR

Meydana gelen kazanın tüm boyutlarıyla araştırılması ve her yönüyle aydınlatılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekilen önergede kömür madenciliği sektöründeki risklere dikkat çekildi.

Risklerin tamamen ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığı vurgulandı.“Ülkemizde de bu riskleri ortadan kaldırmak veya minimize etmek amacıyla sektördeki gelişmelere bağlı olarak birçok mevzuat değişikliği ve sıkı denetimler yapılmaktadır” denildi.

Yasal düzenlemeler anlatıldı

Öner­ge­de sek­tö­re iliş­kin ya­sal dü­zen­le­me­le­re işa­ret edil­di. Av­ru­pa Bir­li­ği Di­rek­tif­le­ri doğ­rul­tu­sun­da Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­kan­lı­ğı­’nın İş Sağ­lı­ğı ve Gü­ven­li­ği Yö­net­me­li­ği'ni ye­ni­den ya­yım­layarak yü­rür­lü­ğü koyduğu hatırlatıldı.

CHP’yi reddetmişlerdi

CHP, Soma'daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin TBMM'ye araştırma önergesi vermiş ancak önerge AKP milletvekilleri tarafından reddedilmişti.

TBMM Genel Kurulu'nun 29 Nisan 2014 tarihli Twitter hesabında, "CHP grubunun Soma'daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi bekleniyor” şeklinde duyuru yapılmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim