• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti’den CHP’li Keşan Belediyesi’ne Borç Eleştirisi

AK Parti’den CHP’li Keşan Belediyesi’ne Borç Eleştirisi
AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanı tarafından yönetilen Keşan Belediyesi'nin SGK ve vergi borcunun...

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanı tarafından yönetilen Keşan Belediyesi'nin SGK ve vergi borcunun toplamının yaklaşık 14 milyon TL olduğunu iddia etti.

İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve Ak Parti İlçe Teşkilatı yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Boyalık, Keşan Belediyesi'nin yönetim şeklinin yanlış olduğunu öne sürdü. Boyalık, "Keşan Belediyesi'nin SSK'ya 11,5 milyon TL civarında bir borcu bulunmaktadır. Bu borç, 2015 yılı sonunda 8,5 milyon TL iken bugün 11,5 milyon TL'ye ulaşmış durumdadır. Bunun bir kısmı taksitlendirilmiş borçtur. Bir kısmı da taksitlendirilmemiş ve faizi işleyen borçtur. Yine aynı şekilde Keşan Belediyesi'nin yaklaşık 2,5 milyon TL civarında vergi borcu bulunmaktadır. Yine Keşan Belediyesi'ne ait Halk Ekmek Firması'nın 500 bin TL sigorta prim borcu, 150 bin TL civarında da vergi borcu bulunmaktadır. Keşan Belediyesi iş görmez bir hal almaya başlamıştır. Bu borçlarla, bu gidişatla, her şeye tamam diyen bir belediye anlayışıyla bu işin olmayacağı görülmeye başlamıştır. Sadece 2 borcun toplamı 14 milyon TL. Buna kredi borçları, İller Bankası ve özel bankalardan alınmış olan krediler ve diğer borçlar da dahil değildir. Sadece devletin 2 kuruma 14 milyon TL borcu vardır. Artık Keşan Belediyesi bu borçların altından kalkamaz. Keşan Belediyesi'nin vergi ve su paralarından17 milyon TL alacağı var. Bu konuda muhalefet şerhimiz de Belediye Meclisi üyelerimiz tarafından toplantıda açık bir şekilde konuldu ve Keşan'ın düzgün yönetilmediğinden bahsettiler. Biz burada Belediye Meclisi Üyelerimizi savunmak zorundayız. Çünkü işlerini gayet düzgün, gayet güzel ve uyumlu bir şekilde yaptılar ve yapmaya devam edecekler" dedi.

"BELEDİYENİN ÖDEDİĞİ FAİZLERİN TAMAMI HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKIYOR "

CHP'li meclis üyelerinin bazılarının açıkladıkları bu borçlardan haberinin olmayabileceğine de dikkat çeken Boyalık, "Çünkü belediye kapalı kutu. Çok açık seçik meclise gelen bir konu yok. Bu konuların bir çoğu encümenlerde veya Belediye Başkanı ile Belediye Başkan Yardımcıları tarafından halledilen konular. Belediye Meclisi'ne gelen konuların tamamından bizlerin haberi oluyor. Bütün her şey bilgimiz dahilindedir. Kimse bu konularda üzerine vazife almaya kalkmasın. Keşan Belediyesi'nin bu iş görmez durumunu açıklamak da bizlere düşüyor. Çünkü hepimiz vergi veriyoruz, su parası ödüyoruz. Belediyenin ödediği faizlerin tamamı hepimizin cebinden çıkıyor. Faiz ödeyen bir belediye ve borç yükü altındaki bir belediye olan Keşan Belediyesi, iş görmez bir belediyedir. Belediyenin mutlaka bu borçlara bir çözüm bulması gerekiyor. Kanayan yarayı bitirmesi gerekir. Bu konuda da önümüzdeki günlerde ne yapacaklarını hep birlikte gözlemleyeceğiz" diye konuştu.

AK Parti’den CHP’li Keşan Belediyesi’ne Borç Eleştirisi

AK Parti’den CHP’li Keşan Belediyesi’ne Borç Eleştirisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim