• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

AK Parti’den Bayırbucak’a Yardım

AK Parti’den Bayırbucak’a Yardım
AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, 3 kamyondan oluşan yardım konvoyunu Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, 3 kamyondan oluşan yardım konvoyunu Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Bayırbucak'a gidecek olan tırları uğurladı. "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" diyen bir dinin mensupları olarak, nereye yardım eli uzatılması gerekiyorsa, oraya elimizi uzatacağız diyen Başkan Orkan Avrupa ülkelerinin de yardım konusunda duyarsız kaldıklarını söyledi.

İl Başkanı Dinçer Orkan "Birkaç aydır Türkmen Dağı'nda, Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimizin çektiği acıları, yaşadıkları zulümleri hep beraber görüyoruz. Hükümetimizin çalışmaları ile yapılan yardımlarda, bir nebzede olsa bizimde katkımız olsun diyerek genel merkezimizin başlatmış olduğu bu çalışmayı şehrimizde gerçekleştirdik. Bütün ilçe teşklilatlarımıza, gençlik ve kadın kollarımıza, gecesini gündüzüne katarak, ilçelerde yardımları toplayan, soğuk hava demeden taşınmasına destek olan, yardımlarını bizlere gönderen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu kampanya ile, bir nebzede olsa, o insanların gözyaşlarını dindireceğiz. Suriye'de ve çevre ülkelerde, bu zulümden kaçmış olan tüm vatandaşlarında sabretmesini diliyor, "Allah Sabredenlerle Beraberdir" diyorum" şeklinde konuştu.

Dinçer Orkan sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa ülkeleri yardım konusunda ne kadar duyarsız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Ölen insanlar Müslüman olunca sesini çıkarmayan Avrupa, kendi ülkelerinde bir araç markası, havaya fazladan zarar verdiği zarar için ortalığı ayağa kaldırıyor. 18 yaşında İngiliz vatandaşı bir çocuk, okuduğu okulu basıp katliam yapıyor. Eğer çocuk kendi dinlerine mensup ise, psikolojik sorunu olduğu iddia edilip olay kapatılıyor. Ancak aynı çocuk bir Müslüman ise, bu olay terör olayı olarak adlandırılıp, İslam'ı bir katliam dini ilan ediyor. Bunları bir çok kez yaşadık ve biliyoruz. Görüyoruz ki Avrupa'daki islamofobi bu şekilde yaşanan olaylar, yüzünden hiçbir zaman bitmeyecek. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip değiliz, ancak Dünyanın en çok yardım yapan ülkeleri sıralamasında ilk 3'teyiz. İşte bu ülkemizin merhamet ve yardımseverliğinin kanımıza işlenmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Ve bence eğer gurur duyacaksak, en merhametli ülke olduğumuz için gurur duymalıyız " diyerek Avrupa ülkelerinin, taraflı davranışlarını kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim