• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi
AK Parti İstanbul Teşkilatı ve İlçe belediyelerinin katkılarıyla hazırlanan, Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım amaçlı gönderilen 54 TIR yola çıktı.

AK Parti İstanbul Teşkilatı ve İlçe belediyelerinin katkılarıyla hazırlanan, Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım amaçlı gönderilen 54 TIR yola çıktı.

TIR'ları uğurlama törenine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "BM'yi toplantıya çağırıyorlar, Türkiye niye top atışı yapıyormuş. Türkiye teröristlere top atışı yapıyor. Rusya ise masum sivilleri, hastaneleri, okulları vuruyor" dedi.

AK Parti İstanbul Teşkilatı ve İlçe belediyelerinin katkılarıyla "Dostluk eli, yardım seli" kampanyası kapsamında hazırlanan 54 TIR dolusu yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri'ne doğru yola çıktı. Maltepe miting alanından yola çıkan yardım TIR'larını uğurlama törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda AK Parti Milletvekili katıldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, burada yaptığı konuşmada Suriye'de yaşanan iç savaşa değinerek, "Çoluk çocuk, kadın yaşlı niye yollara düştü. Çünkü birisi onu bombalıyordu. Birileri üzerine ölüm yağdırıyordu. Peki, o çoluk çocuğun üzerine kim ölüm yağdırıyordu? O hastaneleri kim vurdu? Birleşmiş Milletler açıklama yapıyor, "bu savaş suçu sayılır, hastaneler okullar nasıl vurulur" Peki, kardeşim, kim vurdu bunu? Niye söylemiyorsun? Orada silahlı unsurlar mı vardı? DAEŞ mı var? Bir tane DAEŞ var mı Azez'de? Tel Rıfat'ta? Peki o masum sivillerin üzerine o bombaları kim yağdırdı? O savaş suçunu kim işliyor? Niçin kimse tepki vermiyor?" dedi.

"BM'Yİ TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORLAR, TÜRKİYE NİYE TOP ATIŞI YAPIYORMUŞ"

Rusya'nın BM'yi Türkiye'nin terör örgütü PYD'yi top atışına tutması konusunda toplantıya çağırmasına vurgu yapan Akdoğan, "BM'yi toplantıya çağırıyorlar, Türkiye niye top atışı yapıyormuş. Türkiye teröristlere top atışı yapıyor. Rusya ise masum sivilleri, hastaneleri, okulları vuruyor. Aynı gün 50'nin üzerinde masum ölmüş, utanmadan BM'ye Türkiye top atışı yapıyor toplantısı yaptırıyorlar. Terör örgütlerine silah gönderecekler, Türkiye'ye de taziye mesajı gönderecekler. Bu iki yüzlülükle nereye varılabilir?" diye konuştu.

"RUSYA'NIN BOMBALADIĞI YERLERDE DAEŞ FALAN YOK"

Akdoğan, DAEŞ'in paravan bir örgüt olduğunu belirterek, "Bir örgüt icat ettiler, paravan örgüt DAEŞ. Şimdi herkes onunla mücadele ettiğini söylüyor. Amerika, müttefikler, Rusya, İran, PYD kim varsa. Hepsi bir araya geldi IŞİD'i yenemiyor. Bu paravan bir örgüt. Sınırları yeniden tanzim etmek için herkes DAEŞ diyor. Kimsenin DAEŞ'e bir şey yaptığı yok. Rusya'nın bombaladığı yerlerde DAEŞ falan yok. Ilımlı muhalefet DAEŞ'i püskürtüyor. Rusya geliyor ılımlı muhalefeti üzerine bomba yağdırıyor" ifadelerini kullandı.

"4 YILDIR TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILDI"

Türkiye'nin Suriye'de yalnız bırakıldığını belirten Akdoğan, "Suriye'de katil zalim bir rejim var. Kimsenin Suriye'ye akıl verecek hali yok. 4 yıldır Türkiye yalnız bırakıldı. 4 yıldır 3 milyon insana biz kucağımızı açtık. Şimdi birileri konuşuyor, sınırınızı açın şöyle yapın böyle yapın. Kardeşim, bu kadar insan biz kucağımızı açtık. Gönlümüzü açtık. Sınırımızı açtık. Siz dediniz diye yapmadık. Siz ne yaptınız? Hangi yardımı yaptınız? 4 yıldır Türkiye yalnız bırakıldı. Güney sınırları açın herkesi alın batı sınırlarını kapatın kimseyi geçirmeyin. Böyle bir dünya yok. Yeni bir dalga herkesi vurur" şeklinde konuştu.

PUTİN'E "JOSEF STALİN" BENZETMESİ

Konuşmasının devamında Putin'in Stalin'e özendiğini ifade eden Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Putin Stalin'e özendi. Stalin'in dönemini hatırlıyorsunuz değil mi? Nasıl yüz binlerce insan katledildi? Trenlere bindirildi, sürgüne gönderildi, göç dalgaları oldu. Alaska Türkleri, Kırım Tatarları, kendi vatandaşları. Sürgünler, katliamlar yaşandı. Şimdi Stalin'e özenen bir Putin var."

"BAYIRBUCAK TÜRKLERİ YALNIZ DEĞİL"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı konuşmada, "Önce insan diyeceğiz. Önce çıkar hiçbir zaman demeyeceğiz. Birilerinin yüzüne bunu haykırmaya devam edeceğiz. Kan diyen, petrol diyen, para diyenlere karşı merhamet, adalet ve vicdan deyip haykırmaya devam edeceğiz. Buradan haykırıyoruz, Güneydoğu'da evini barkını sırtına almış yollara düşmüş kardeşlerim. Asla yalnız değilsiniz. Bayırbucak'taki kardeşlerim asla yalnız değilsiniz. Asla yalnız yürümeyeceksiniz. Çünkü biz sizinle olan kardeşliğimiz siyasetin ötesinde bir ümmet ve inanç kardeşliğidir. Bu yürüyüş sonsuza kadar Allah'ın izniyle devam edecektir. Onun için İstanbul'dan sesleniyoruz, İstanbul'dan diyoruz ki, İstanbul sizinle, Türkiye sizinle. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte bu gücü, bu birlikteliği hep birlikte devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 54 yardım TIR'ı Bayırbucak Türkmenleri'ne uğurlandı. Uğurlamada dualar okundu.

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi

AK Parti’den Bayırbucak Türkmenleri’ne 54 Tır Yardım Malzemesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim