• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti'de seçim zirvesi başladı!

AK Parti'de seçim zirvesi başladı!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, erken seçim ihtimalinin olmadığını savundu ve koalisyon hükümetine işaret etti.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere genel merkezde bir araya geliyor.

Toplantıya girişte kabine üyelerinden açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şu aşamada erkem seçim ihtimalininin olmadığını  belirtti. Kurtulmuş, "Bu şartlarda koalisyon hükümeti çıkacaktır" dedi.

Kurtulmuş şunları söyledi: "Başbakanımız herkesi tatmin edecek bir hükümet kuracaktır. Türkiye demokratik reform sürecini tamamlamalı. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var, Türkiye yeni bir yapıya doğru geçmeli."

"HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİN ANCAK FİLMİNİ YAPAR"

Gazetecilere konuşanlardan biri de, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dı. "Olan da hayır vardır. Açık ara AK Parti'yi birinci parti yaptığı için milletimize şükranlarımı sunuyorum. Önceliğimiz Türkiye'dir" diyen Akdoğan, "HDP bundan sonra Çözüm Süreci'nin ancak filmini yapar.

Yani 'bal bal' demekle ağız tatlanmıyor, 'barış barış' demekle de olmuyor. Madem yüzde 13 oy aldılar, Kandil'e çağrı yapsınlar ve PKK'ya silah bıraktırsınlar" şeklinde konuştu.

"MESAJI ALACAĞIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın değerlendirmesi:

"Biz elbette seçimi bütün sonuçlarıyla ilgili kurumlarımızda değerlendireceğiz. Seçmenin verdiği mesajı en doğru şekilde algılayacağız. Bir kez daha milletimize AK Parti'yi birinci parti yaptığı için teşekkür ediyorum.

Seçim sürecinde, 'vatandaşın sandıktaki tercihleri başımız üstünde' dedik ve bunu şimdi tekrar ediyoruz. Demokrasiye saygı sadece sözde değil icraatla da olmalı. Seçimin sonuçlarını tüm partiler değerlendirecek ve mesajı alacaktır, biz de bu mesajı alacağız..."

"MİLLİ İRADE BÖYLE TECELLİ ETTİ"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın değerlendirmesi:

"AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar en fazla önem verdiğimiz nokta milli iradedir ve bugün milli irade böyle tecelli etmiştir. Bundan sonra, bu tablo doğrultusunda hükümet kurmak için tüm partiler gerekli çalışmaları yapacaktır.

İnşallah bir hükümetin kurulması mümkün olacaktır ama bu olmazsa anayasa gereği yeniden seçim kaçınılmazdır.

Muhalefetten koalisyon ihtimallerine ilişkin gelen ilk açıklamalar, sıcağı sıcağını yapılan değerlendirmelerdir. Bunlar, hissiyatla yapılan açıklamardır. Önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir..."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim