• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti’de olağanüstü toplantı

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ AK Parti Genel Merkezi’nde programlarında olmayan bir toplantı yapıyorlar.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kurmayları parti genel merkezinde programda olmayan bir toplantı yaptı. Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin 'Herkes görevinin başında' dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam ''Ben olsam istifa edebilirdim'' demişti. Şimşek, bugün TBMM'de şaşırtıcı bir açıklama yaparak 'İçişleri Bakanı'nı aradım ulaşamadım. Kim yanlış yapmışsa gereğini yapar' diye konuştu. Öte yandan tüm programlarını iptal eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise makamlarında. İşte hükümet kanadında son gelişmeler...
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Genel Merkez'e geldi ancak AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile ARGE toplantısı yapacaklarını söyledi. Ergin, savcıların görevden alındığı iddialarının sorulması üzerine, “HSYK gerekli açıklamayı yaptı. Öyle bir şey yok. Herkes görevinin başında” yanıtını verdi.

İlk resmi programı saat 15.00’de Başbakanlık Merkez Bina’da görünen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da önümüzdeki dakikalarda evinden çıkarak parti genel merkezindeki başbakan yardımcılarının yaptığı toplantıya katılması bekleniyor.

BAKAN ŞİMŞEK: ARADIM ULAŞAMADIM

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Emniyetinde son görevden almalarla ilgili Meclis’te ısrarla yöneltilen sorular üzerine şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Şimşek, “İçişleri Bakanı’nı aradım, ulaşamadım kendisine. Eğer (görevden almalar) soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemeye yönelik çabaysa... Tabii ben bilmiyorum. Tepki gösterebilmem için konunun detaylarına vakıf olmam lazım. Yargıya intikal etmiş bir konudur. Bunlar şu anda iddia düzeyindedir. Benden daha nasıl bir yorum beklersiniz. Kim yanlış yapmışsa yargı gereğini yapar. O sorunun muhatabı ben değilim” dedi.

ÇAĞLAYAN VE BAYRAKTAR NEREDE?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü operasyon çerçevesinde oğulları gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar iki gündür sadece rutin imzaları atmak için makamlarında oturuyorlar. Tüm programlarını iptal eden her iki bakan da bu sabah saat 08.00'de yine makamlarına geldiler.

Günlük rutin çalışmalarına devam eden iki bakan öğleden sonra saat 16.15'te Başbakanlık Merkez binasına geçecek. Burada "Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi" toplantısına katılacaklar. İki bakanın da burada soruları yanıtlayabileceği belirtiliyor.

ADALET BAKANI: SAVCILARIN GÖREVDEN ALINMASI DİYE BİR ŞEY YOK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti genel merkezine girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul merkezli yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların görevden alınması iddiaları ile ilgili olarak Ergin, “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün HSYK da açıkladı, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şu anda” dedi.

"BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ şeklindeki soruya da Bakan Ergin, şöyle cevap verdi: “Elbette olacak, mümkün olursa. Bizim şu anda Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hüseyin Çelik Bey ile beraber bir toplantımız var. Dün de ifade etmiştim, onun için geldim zaten Ankara’ya. Yarın da Cumhurbaşkanı ile erkler başkanlarıyla yemek olacak. Her yıl yapılan mutat; yasama, yürütme ve yargı erkleri başkanlarının katıldığı. Bugünkü tanıtım medya toplantım ve yarınki Çankaya Köşkü’ndeki yemekten sonra mümkün olursa seçim bölgeme döneceğim.” 

BAKAN ERGÜN 17 ARALIK SORUSUNU YANITLAMADI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türk-Meksika İş Konseyi Toplantısı'na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,  gazetecilerin "17 Aralık" operasyonuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.
İstanbul'Da Ceylan İntercontinental Otel'de düzenlenen Türk Meksika İş Konseyi Toplantısı'na Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk ve Meksikalı işadamları ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıya katılacak isimler arasında yer alan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan toplantıya gelmedi. Çağlayan'ın programını son anda iptal ettiği öğrenildi. Toplantı sonrasında gazeteciler Bakan Nihat Ergün'e 17 Aralık operasyonu hakkında soru sormak istedi. Gazetecilerin soru talebini Bakan Ergün, "Misafirimiz var, onu uğurlayalım sonra konuşuruz" şeklinde yanıt vererek geri çevirdi. Ergün, Meksika Devlet Başkanı Nieto'yu aracına kadar eşlik ederek uğurladı.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim