• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti'de Milletvekilleri ile İstişare Toplantısı

AK Parti'de Milletvekilleri ile İstişare Toplantısı
AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı başladı.

AK Parti milletvekilleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından da milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına katılıyor.

Toplantı için AK Parti Genel Merkezine gelen milletvekilleri gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, parti tüzüğünde yer alan üç dönem kuralına ilişkin, konuya partinin yetkili organlarının karar vereceğini, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda da kendisini destekleyeceklerini söyledi.

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de istişare toplantısında milletvekillerine yönelik bir anket olup olmadığı sorusu üzerine, şu ana kadar kendilerine intikal eden bir anket olmadığını, Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak geldiklerini kaydetti. Bir gazetecinin "Gönlünüzden geçen AK Parti adayı var mı?" sorusuna da Çelebi "Gönlümüzden geçen Sayın Başbakanımız" yanıtını verdi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam da AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı adayının partinin yetkili organlarınca belirleneceğini, kendisinin yetkili organlarda bir görevi bulunmadığını kaydetti. Üç dönem kuralının da tartışılacak bir konu olduğunu ifade eden Sağlam, "Üniversitelerde 2 dönemden fazla rektörlük yapılamaz kuralı vardı, bunun gençlerin göreve gelmesinde faydası olmuştu. Siyasi partilerde ne olur bilemiyorum" diye konuştu.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı ise gazetecilerin milletvekillerine dağıtılacak ankete ilişkin sorusu üzerine "Gönülden geçmekten öte, siyaset maddi şartlar üzerine yürür, öyle bakıldığında Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur" ifadelerini kullandı.

Siyasetin farklı faktörler hesap edilerek yapılması gereken bir iş olduğuna işaret eden Bostancı, "Sayın Başbakan, eğer bugüne kadar çok net bir açıklama yapmadıysa, mevcut durumda adım adım bütün dengeleri hesap ederek davranacağı için bu şekilde bir strateji takip etmiştir. Dolayısıyla ortada bir problem yok" dedi.

Bostancı, AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralının da şartlarının ve neden bu kuralın konulduğunun belli olduğunu belirterek, "Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması, başlangıç şartları bakımından, o kuralları koyarken genel değerlendirme bakımından şu anda uygun gözüküyor, ama Anayasa Mahkemesinin seçme ve seçilme haklarına ilişkin bir kararı vardı. Herhalde onu da değerlendireceğiz, şu anda net bir şey söylemek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de gazetecilerin "Gönlünüzden geçen cumhurbaşkanı adayı kim?" sorusuna, "Benim gönlümden geçen cumhurbaşkanı adayı hakikaten istişareyi devam ettirecek bir cumhurbaşkanı adayı. Bizden uzlaşma ile çıkacağına inanıyorum, en ufak kriz olacağını düşünmüyorum. Yani millet bekliyor bunu özellikle bu seçim döneminde verilen mesaj da şu; kimsenin şahsi koltukları önemli değil milletin istikrarı önemli" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "İstikrar derken Erdoğan’ı mı kastediyoruz?" sözleri üzerine Üstün, "Tabii onu da kastediyorum. Ben Sayın Başbakanımız, eğer cumhurbaşkanlığına çıkmak isterse ben seve seve, şahsi kişisel görüşüm olarak söylüyorum, biz seve seve destekleriz ama onun dışında partimizin vereceği her türlü karara da grup olarak alacağı karara da hep beraber saygı göstereceğiz" diye konuştu.

Üstün, AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralını da şahsi olarak sağlıklı bulmadığına işaret ederek, vatandaşların sevdiği, istediği bir kişinin 3 dönemle sınırlandırılmasının mantıklı olmadığını, ama bu kuralın kendisine uygulanması halinde de bir şey diyemeyeceğini söyledi. 

Feramuz Üstün, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti'nin kan kaybedip kaybetmeyeceği sorusuna da "Başbakanımızla ilgili toplumdaki algı çok farklı, liderlik anlayışı, liderlik tarzı ile toplumla tamamen bütünleşti. Ama ben uyumlu bir çalışma ile eğer sayın cumhurbaşkanımızın geri gelme düşüncesi olursa ben şahsen Başbakanımızla istişare sonucu grubumuzla istişare ile Cumhurbaşkanımızla da gayet başarılı gideceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim