• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Ak Parti'de istifalar peşpeşe geliyor

Ak Parti'de istifalar peşpeşe geliyor
AKP, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi örgütlerinde operasyona gidiyor. Teşkilat Başkanlığına Süleyman Soylu’nun gelmesinin ardından AK Parti teşkilatlarında büyük yenileme olacağı söylenmişti.
Bunun ilk adımı atılıyor. Edinilen bilgilere göre operasyonun önemli bir noktasını Başkent Ankara oluşturuyor. 
 
Süleyman Soylu’nun AK Parti’de teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atanmasından sonra önemli gelişmeler yaşanıyor. Operasyon yapılacağı söylentilerinin konuşulmaya başlamasıyla birlikte peşpeşe istifalar da gelmeye başladı.

 

İLK İSTİFA ŞIRNAK'TAN
 
AK Parti'de söz konusu operasyonla ilgili olarak ilk hareketlenme Şırnak'ta yaşandı. Sabah saatlerinde Şırnak'tan gelen istifa haberi AK Parti'de ve kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı.
 
AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte il başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, 26 Mayıs 2012 tarihinde AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde başladığı il başkanlığı görevini bugün itibariyle bıraktığını ifade etti.
 
Demir istifa ederken elinde bulunan Fethullah Gülen’in kitabı ise dikkat çekti.
 
ANKARA'DAN DA ŞOK İSTİFA
 
Şırnak'taki istifa haberi konuşulmaya devam ederken AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da istifa etti. AK Parti Ankara örgütünde 15 ilçe başkanının daha istifası bekleniyor.
 
İşte AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'ın istifasına ilişkin basın açıklaması:
 
HATAY'DAN DA İSTİFA GELDİ
 
AK Parti'de istifa haberleri gelmeye devam etti. Son olarak Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi de istifa kararı aldı.
 
Alınan bilgiye göre bugün öğleden sonra parti merkezinde bir araya gelen Hatay İl Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantı ile istifa kararı aldı.
 
VE SON OLARAK DA İZMİR
 
AK Parti'de Süleyman Soylu ile başlayan operasyonla ilgili olarak devam eden peşpeşe istifalarda, Ankara'dan sonra gözler İzmir'e çevrildi.
 
AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan’ın istifasında sonra bir istifanın da İzmir’den geleceği iddia edildi. AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde başarısız olan şehirlerde yeniden yapılanmaya gittiği şeklinde açıklama getirilen operasyonda, Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna aday olmasına rağmen başarısız bir performans sergileyen İzmir AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarında da değişim yapılacağı öne sürüldü. 
 
Edinilen bilgiye göre  AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da önümüzdeki süreçte istifa edeceği belirtilirken Narlıdere, Bayraklı, Karabağlar, Bergama, Foça, Buca ve Aliağa ilçe başkanlarının da ya istifa edecekleri ya da görevden alınacakları iddia ediliyor.

AK PARTİLİ BAŞKAN ZORLA İSTİFA ETTİRİLDİ!

Tüm bunlar yaşanırken Hatay'ın İskenderun ilçesinden gelen bir haber ise dikkat çekiciydi. AK Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran yaptığı yazılı açıklamada, genel merkez tarafından istifaya zorlandığını açıkladı.

 İbrahim Yaran açıklamasında, "Milletvekili Sayın Orhan Karasayar'ın girişimleriyle AK Parti Genel Merkezi tarafından istifaya zorlandım ve bugün itibarıyla zoraki istifayı vermek zorundayım." dedi.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim