• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki:
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gazetelerde çıkan teröre destek veren belediyelere kayyum atanacağı ile...

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gazetelerde çıkan teröre destek veren belediyelere kayyum atanacağı ile ilgili haberler ile ilgili olarak, "İş makinelerinin valilikler emrine verilmesi ya da belediye başkanların görevlerinden alınarak yerine kayyum atanması gibi netleşmiş olan bir konu yok" dedi.

Parti binasında yapılan basın açıklamasına AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı ve AK Parti İl Başkanı hüseyin Cahit Özden katıldı. Basın toplantısında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Hepinizin bildiği 1 Kasım seçimlerinin üzerinden 2 aylık bir süre geçti. Bizler Ankara'da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hükümetin seçim öncesinde verdiği epeyce vaatler vardı. İlk 100 gün içerisinde kanun gerektirmeyen Bakanlar kurulu kararları ile olan çalışmalar devam ediyor. İşte asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması. Kayseri milletvekilleri olarak kendi aramızda istişareler yapıyoruz. 7 milletvekilimizin biraraya gelmesi, İl Başkanımızla birlikte istişare yaparak tüm konuları değerlendiriyoruz. Bizim amacımız Kayseri'ye hizmet. Biz bunları hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da Kayseri ile ilgili projeleri takip ediyoruz" diye konuştu.

Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarına değinen Özhaseki, "Belki Türkiye gündemine mal olan işin esasını ve doğrusunu anlatmayan malumat hakkında bilgi vermek istiyorum. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hep karşıma çıkan soru? "Siz yetkileri yerele doğru devrediyorsunuz. Avrupa'da böyle, siz yereli güçlendirirken peki bunu kötüye kullanan birtakım belediyeler var. Bunlar ne olacak" diyorlar. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir haberde belediye iş makinalarının, itfaiye yada buna benzer araçların merkeze toplanacağı valilikler emrine verileceği hatta görevden alınıp yerine kayyum atanacağı gibi birtakım haberler var. Arkadaşlar işin doğrusunu yapmak lazım. Art niyetli belediye başkanları için bütün belediyeler cezalandırılmaz. Art niyetli belediyelere bakarak yasa yapılmaz. Yani Türkiye'de 1300'den fala belediye varken bu belediyeler içerisinde büyük bir bölümü gece gündüz fedakarca çalışırken siz sadece bir elin parmakları kadar olan belediye başkanları için bunların haklarını kısıtlayamazsınız. Suyu tersine akıtamazsınız bu doğru olmaz. Tabi kötü niyetli insanlara karşı birtakım tedbirler alınacak. O tedbirlerin ne olacağı konusunda çok değişik fikirler var. O fikirler hususunda da ileri de yapılacak çalışmalar ile ortaya net bir tavır çıkacak. Şuan ki belediye yasasının 57. Maddesinde görevini kötüye kullanan belediye başkanları için çok net tutumlar var. Eğer bir belediye üstüne düşen görevi halkına karşı yapmıyorsa temizliği yapmıyorsa, suyu akıtmıyorsa veya buna benzer üstüne düşen hizmetleri yapmıyorsa bir mahkeme tespiti ve İçişleri Bakanlığından alınacak izinle valilerimiz bu görevi çok rahat bir şekilde yaptırabilirler. Sonra da o yaptırdıkları işin parasını İller Bankasına yazı yazarak kesebilirler. Bu kanun kötü niyetli birkaç kişi çıkarsa onun önünü kesmek için yapılmıştır. Yoksa belediye başkanını görevden alıp yerine kayyum ataması için yapmaz. Bizim yaptığımız çalışma da bunun üzerine dayalı. Bizim amacımız demokrasi kültürünü geliştirmek . Yerel yönetimleri güçlendirebilmek Bu yoldan tavizimiz yok. Özyönetim ilan edenlerin başına gelenlerde böyle bir durumdur. Devletin parçalanmasına kimse razı olmaz. Elindeki kamu malzemelerini teröre yataklık için kullanılmasına kimse razı olmaz. Devletin kendisine vermiş olduğu iş makinalarını terörün emrine veren insanlara seyirci kalınmaz. Bu coğrafyada hepimiz birlikte yaşıyoruz, güçlü olmak durumundayız. Yapılan çalışmalar bunlardan ibaret. Kesinleşmiş bir durum yok. AK Partinin tavır alarak meclise kadar getirmiş olduğu bir durum yok. Yani araçların valiliklerin emrine verilmesi, iş makinelerinin valilikler emrine verilmesi yada belediye başkanların görevlerinden alınarak yerine kayyum atanması gibi netleşmiş olan bir konu yok" şeklinde konuştu.

Bir İmamın "Hendek kazmak farzdır" sözünü de değerlendiren Özhaseki, "İslam tarihine baştan sona doğru baktım ama hiçbir şekilde hendek kazmanın farz olmasına rastlamadım. İmam yeniden otursun düşünsün. Doğrusu herkesin inancını hür şekilde yaşadığı bir ortamdayız. Herhalde imam olayları karıştırmış" dedi.

Paralel yapı operasyonları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Özhaseki, "Bu konuda yetkili arkadaşların ben üstüne düşenleri yaptığını düşünüyorum ama kanun dışında birşeyin yapılmasını kimse arzu etmez. Buna kimse hoş bakmaz. Ben Kayseri Valimiz olsun, İl Emniyet Müdürümüz olsun üzerine düşen hassasiyetin gereğini yaptıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim