• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti vekillerine bildiri!

AK Parti vekillerine bildiri!
AK Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın önce yerini değiştirdi şimdi de kurallarını…

AK Parti'nin 9-11 Mayıs tarihleri arasında yapacağı 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, bu yıl ilk kez eşsiz ve çocuksuz yapılacak.

Bu yıl Gülen Hareketi'ne yakınlığı olması nedeniyle Asya Kızılcahamam yerine Afyon'u tercih eden AK Parti yeni bir karar daha aldı.

Yenişafak'ın haberine göre; Afyon Güral Otel'de Cuma günü başlayacak ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde katılacağı programa AK Parti kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri ile milletvekilleri katılacak. Cumartesi günü Erdoğan'ın temel ve güncel konulara ilişkin basına açık konuşmasıyla başlayacak toplantının organizasyonunu yapan AK Parti Genel Merkezi, katılımcılardan bu yıl eşlerini ve çocuklarını getirmemelerini istedi.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK

Bu kararda bu yıl çok hassas derecede ele alınan güvenlik kaygıları ve önlemlerinin etkili olduğu belirtilirken, ailesinin de aynı bölgede tatil yapmasını isteyen katılımcıların dilerse çevredeki bir başka otelde ailesini konaklattırabileceği öğrenildi. Başbakanlık koruma polisleri başta olmak üzere muhtemel böcek ve kamera tuzaklarına karşı özel olarak eğitilen güvenlik timleri toplantının yapılacağı süre boyunca tesislerin etrafında hem fiziki hem de teknik güvenliği sağlayacağı kaydedildi.

BAKAN ALA'DAN KAPSAMLI DOSYA

Kampta, 30 Mart yerel seçimler ile cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 yılında yapılacak genel seçimlere ilişkin sunumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop yapacak. Seçimlerle ilgili değerlendirmenin yanında seçim sistemleri üzerinde simülasyonla konuyu değerlendirecek olan Şentop, toplantıya katılanların seçim işleri ile ilgili sorularını da yanıtlayacak. Paralel yapı iddialarındaki gelişmeler ile çözüm sürecine ilişkin genel bir değerlendirme İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından anlatılacak. Bakan Ala'nın 17 ve 25 Aralık sonrası yaşananlara ilişkin geniş kapsamlı bir dosya hazırladığı ve bunu toplantıya katılanlarla paylaşacağı öğrenildi. Ala'dan sonra paralel yapıyla hukuki mücadelenin nasıl yapılacağını ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti teşkilatına anlatacak. Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili gelişmeleri de değerlendirecek olan Bozdağ, kamuoyunun yakından takip ettiği Balyoz, Ergenekon davalarına ilişkin son durum hakkında da bilgi verecek.

AK Parti'nin Kızılcahamam'daki son kampına bakanlar, milletvekilleri ve partinin diğer üyeleri eşleri ve çocuklarıyla katılmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim