• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Van Milletvekili Kayatürk’ten, “23 Nisan” Mesajı

AK Parti Van Milletvekili Kayatürk’ten, “23 Nisan” Mesajı
Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Kayatürk, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 96 yıl önce Ankara'da açılması tarihimizde önemli bir dönüm noktası teşkil etmiştir. TBMM'nin açıldığı bu gün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur. 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. 23 Nisan Milli Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet'imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız" dedi.

Bu başarı her şeyden önce aziz milletin olduğunu ifade eden Kayatürk, "Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizindir. Yüce meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan'ın aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır. Çocuklarımızın gözlerinizdeki ışıltı bizim gelecek umutlarımızı daha da canlı tutuyor, tazeliyor. Çünkü onların berrak zihinleri, coşkulu kalpleri, aydınlık hayalleri Türkiye'nin en büyük güvencesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu düşüncelerle dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim