• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti, Türkmenlerin İstihdamı İçin Harekete Geçti

AK Parti, Türkmenlerin İstihdamı İçin Harekete Geçti
Kırşehir'de ikamet eden Türkmenler için AK Parti Kırşehir teşkilatı, özel bir komisyon kurarak istihdam sağlanması için girişimde bulundu.

Kırşehir'de ikamet eden Türkmenler için AK Parti Kırşehir teşkilatı, özel bir komisyon kurarak istihdam sağlanması için girişimde bulundu.

Kırşehir Vali Yardımcısı Zekai Erdem, İş Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol ile birlikte AK Parti'de oluşturulan komisyon üyeleri Berat Bıçakçı, Hilmi Güzel, Salih Tekeli, Erdal Akkuş'dan oluşan komisyon Güneş Enerji sahibi Süleyman Eraslan'ı ziyaret ederek destek istedi.

Türkiye'ye sığınanların ihtiyaçlarını karşılamanın önemli olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Zekai Erdem, Kırşehir'de yaşayan Türkmenlerin düzgün şekilde hayatlarını idame etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinde ziyaret edilen iş adamı Süleyman Eraslan istihdam konusunda yardımcı olacaklarını belirterek şöyle konuştu; "Türkmen kardeşlerimize kanunlar çerçevesinde elimizden ne geliyorsa yardım etmeye hazırız. Kardeşlerimizin yaşadıkları acıları bir nebze olsun dindirebilirsek ne mutlu bize her zaman yardım etmeye hazırız. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Zaten yaşam gayemizde paylaşmak üzerine kurulu değil mi? Her şeyi devletten bekleyerek bir yere ulaşabilmek mümkün değil, bizler gibi Kırşehir'de bulunan bütün iş adamlarının zor durumda olan insanlara alanları ve verdikleri hizmete göre destek olmaları gerekir." dedi.

Ziyareti gerçekleştiren ve komisyonda yer alan üyeler ise, "Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir. Yardım yaparken etnik kökenine, mezhebine hiç bakmadık. Arap mı, Türkmen mi, Kürt mü, Ezidi mi, bakmadık. Bu kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kucağını açmıştır, sahip çıkmıştır, her türlü meselesiyle ilgilenmektedir. Onların davası bizim davamızdır, onların meselesi bizim meselemizdir. Bizler başından itibaren hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Yanı başımızda yüz binlerce insan ölümden kaçarken biz onlara sırtımızı çeviremezdik, duvarlar örüp de "siz bu tarafa geçemezsiniz" diyemezdik. Türkiye insani yardım olarak hem sınırın bu tarafında hem karşı tarafında elinden gelen gayreti göstermektedir. Türkmen kardeşlerimize her zaman elimizden gelen yardımı göstereceğiz. "dediler

Program iş adamı Eraslan'ın desteğinin alınmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim