• BIST 9645.02
  • Altın 2417.719
  • Dolar 32.5718
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay’dan Kadınlar Günü Açıklaması

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay’dan Kadınlar Günü Açıklaması
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti hükümetlerinin 13-14 yıl boyunca her yaştaki, her meslekteki, her sektördeki kadınlar için ciddi reformlara...

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti hükümetlerinin 13-14 yıl boyunca her yaştaki, her meslekteki, her sektördeki kadınlar için ciddi reformlara imza attığını belirterek, "Ülkemiz kadınları için 8 Mart artık daha anlamlı" dedi.

Akçay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle mesaj yayınladı. "8 Mart Dünya Kadınlar Günü ülkemizin tüm kadınları için kutlu olsun" diyen Akçay, "Yaşlı, genç, öğrenci, öğretmen, sanatçı, çiftçi, iş kadını, akademisyen, anne, nine, tüm kadınlarımıza mutlu bir hayat diliyorum. AK Parti hükümetleri 13-14 yıl boyunca her yaştaki, her meslekteki, her sektördeki kadınlar için ciddi reformlara imza attı. Kadınların iş hayatını kolaylaştırdı, anne kadınların hayatlarını kolaylaştırdı, girişimci kadınlara kolaylıklar sağladı. AK Parti hükümetlerinin kadınlara yönelik siyasi, ekonomik, kültürel reformlarından sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ülkemiz kadınları için daha anlamlı hale geldi. Her yıl 8 Mart'ın daha iyi geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Akçay, Kadınlar Günü mesajında "kadına şiddet" konusuna da değindi. Hukuki yaptırımlara rağmen kadına şiddetin zaman zaman arttığına dikkat çeken Akçay, toplumdaki herkesin her türlü şiddete özellikle de kadına şiddete karşı durması gerektiğini aktardı.

Akçay, "Toplumsal baskı, toplumsal kültür her şeyin üstündedir. Kadına şiddet konusunda başta erkekler olmak üzere herkes duyarlılık göstermeli. Ancak bu şekilde kadına şiddeti azaltabiliriz, yok edebiliriz. Taciz ve şiddetin gerekçesi olmaz, haklılığı hiç olmaz. Hükümet olarak şiddet ve tacizle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Kadınların özgür, güçlü, üretken, mutlu olmasının toplumu güçlü ve mutlu yapacağının altını çizen Başkanı Akçay, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biz AK Parti olarak kadınlarla yan yanayız. Siyasette, üretimde, sosyal ve kültürel hayatta yan yanayız. Tekirdağlı kadınları siyasette daha çok olmaya davet ediyoruz. Partimizin kapısı, Tekirdağ'ın tüm kadınlarına sonuna kadar açıktır. El ele verelim, hem Tekirdağ için hem de kadınlar için çalışalım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim