• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti Samsat İlçe Başkan Hasan Erdem:

AK Parti Samsat İlçe Başkan Hasan Erdem:
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat ilçesi ve bazı diğer ilçelerde açık öğretim sınavlarının yaptırılmayacağı...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat ilçesi ve bazı diğer ilçelerde açık öğretim sınavlarının yaptırılmayacağı duyumu ile ilgili olarak "Eğitimciler, eğitimin ününü açmalı, önünü tıkamamalı" dedi.

AK Parti Samsat İlçe Başkanı Erdem, Samsat, Çelikhan ve Gerger gibi coğrafik ve gelişmişlik düzey bakımından dezavantajlı durumda olan yerleşim yerlerinde öğrencilerin çok zor şartlarda okula gidebildiklerini, eğitim çağını geçmiş veya bulunduğu yerde okul olmadığı için okuyamayan gençler için açık öğretim sisteminin bir fırsat olduğunu belirtti. Bu imkanın ellerinde alınmasının eğitim adına yapılabilecek bir zulüm olduğunu ifade etti. İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile daha çok öğrencinin okullaşması için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını belirten Başkan Erdem, Samsat ilçesinde 424 öğrencinin açık öğretime kayıt yaptırdığını, bunlardan 120 kişinin Samsat ilçesinde sınavlara girdiğini kaydetti. Başkan Erdem, "Samsat, Çelikhan ve Gerger ilçelerimizde bundan böyle açık öğretim sınavlarının yapılmayacağı duyumunu aldık. Bunun gerçek dışı bir iddia olmasını temenni ediyoruz. Yoksa buradaki öğrencilerimizin eğitim haklarının ellerinden alınmasının hesabını hiç kimse veremez. Bildiğimiz kadarı ile bir sınav merkezinin kapatılması için ya tespitli kopya olması veya sınava girenlerin 100 kişinin altına düşmesi gerekir. Ortada böyle bir şey yok. O halde biz bu uygulamanın altında başka şeyler ararız. Bunun muhatabı ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü olur. Yüzlerce gencimizin eğitimlerinin sürdürülmesi için yoğun bir yönlendirme ve ikna kampanyası sürdürülmekte iken siz kalkıp keyfi bir uygulama ile çocukların belki de eğitimlerini yarıda bırakmalarına neden olacaksınız. Az gelişmiş olan bu ilçelerimizde esnafın bu işten kazandığı para veya öğrencilerin başka bir yere gitmek için harcayacakları paraları hesapladığınızda ekonomik olarak ta ilçemizde ciddi kayıplar oluşacaktır. Konu ile ilgili olarak derhal bir açıklama yapılması ve varsa böyle bir uygulamanın derhal düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim